Prima veste buna din 2020 legat de autostrada Pitesti - Sibiu

   

Autoritatile romane ar putea emite in luna februarie autorizatia de construire pentru prima sectiune a celui mai important proiect rutier al tarii, urmand ca in martie sa fie dat si ordinul de incepere a lucrarilor efective la Autostrada Sibiu - Pitesti. Conform Economic.ro, constructorul austriac Porr se asteapta ca autorizatia de construire sa fie emisa in februarie.Daca te intereseaza
Vremea se schimba radical - Prognoza meteo pe...

Decizie luata de Ministerul Mediului in privinta taxei...

Surse oficiale au declarat ca anul trecut a fost aprobat proiectul tehnic, depus de constructor, in Consiliul Tehnico - Economic (CTE) al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mai departe, in februarie ar urma sa fie emisa in sfarsit autorizatia de construire iar pana la finele lunii martie sa fie dat si ordinul de incepere a lucrarilor, potrivit surselor noastre.
"Ne asteptam ca autorizatia de construire sa fie emisa in februarie 2020, pentru ca mai sunt inca unele chestiuni legate de exproprieri ce trebuie solutionate de catre CNAIR. Declaratia de proiect a fost aprobata in noiembrie 2019", a spus pentru ECONOMICA.NET Klaus Bleckenwegner, membru al board-ului Porr, responsabil pentru operatiunile grupului austriac in regiune.
Amintim ca in aprilie 2019 a fost semnat contractul cu austriecii de la Porr pentru sectiunea 1 Sibiu - Boita. Ulterior, ei au derulat activitatea de proiectare iar in octombrie au sosit primele utilaje pe santier pentru constructia sectiunii 1 din cel important proiect rutier al Romaniei, potrivit pasionatilor de infrastructura. In lipsa autorizatiei, constructorul a executat lucrari preliminare precum cele la drumul tehnologic. Sectiunea 1 Sibiu - Boita este deocamdata singurul tronson din Autostrada Sibiu - Pitesti care are constructor desemnat. Cu privire la celelate patru sectiuni din Autostrada Sibiu - Pitesti, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat luni: "pe lotul 5 se va desemna castigatorul licitatiei, lotul 4 are documentatia in evaluare, pe lotul 3 se asteapta urcarea documentatiei in SICAP, iar lotul 2 va fi scos la licitatie.
Anul 2020 va fi un an cu santier deschis pe Autostrada Sibiu - Pitesti". Pe de alta parte, in cazul lotului 5 Curtea de Arges - Pitesti, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat inca in dosarul initiat de Viaponte Rom, partenerul chinezilor care au contestat excluderea lor din licitatie. Un termen de judecata a fost stabilit pe 20 februarie. De asemenea, pentru sectiunea 4 Tigveni - Curtea de Arges, noul termen limita pentru finalizarea evaluarii ofertelor a fost stabilit pentru 29 februarie.
Dar, cel mai probabil, perioada de evaluare va fi din nou prelungita, avand in vedere ca nu a fost finalizata nici etapa evaluarii tehnice. CNAIR a primit pentru constructia acestei sectiuni 11 oferte, conform datelor din platforma de achizitii publice SICAP. In ce piveste sectiunile 2 si 3, planul de anul trecut era ca CNAIR sa contracteze mai intai servicii de foraje geotehnice, pentru ca apoi sa lanseze licitatii de proiectare si executie. Autostrada Sibiu - Pitesti va avea o lungime de 123 kilometri si va fi impartita in cinci loturi, Sibiu - Boita, Boita - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Arges si Curtea de Arges - Pitesti, va avea opt noduri rutiere si noua tuneluri. Autostrada Sibiu - Pitesti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European, care traverseaza tara de la vest la est. Aceasta este ceruta si de catre Dacia - Renault, unul dintre cei mai mari exportatori ai Romaniei.
Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 10:34
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Tragedia de la Hosman s-a petrecut din cauza vitezei - Trei morti, printre care un minor
Accidentul cumplit de la Hosman s-a petrecut pe fondul vitezei excesive. Trei persoane au murit in ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor