Producatorii agricoli locali, informati la CJ despre programul Sibiu Regiune Gastronomica

   

Producatorii agricoli au venit azi la Sibiu la invitatia echipei Programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 pentru a afla detaliile acestui program si pentru a intelege care este rolul lor in cadrul acestuia.Cei peste 40 de producatori participanti au fost interesati de locul lor in cadrul programului si au discutat deschis problemele pe care le intampina.

"Intregul Program are ca pilon principal, productia locala. Dumneavoastra, cei implicati in fenomen, trebuie sa intelegeti ca Sibiu Regiune Gastronomica Europeana este ocazia perfecta pentru diversificarea productie sau pentru adaugarea unei verigi noi in lantul de activitati, pentru o mai buna valorificare a produselor prin activitati cu valoare adaugata sau printr-o distributie mai eficienta catre restaurante" a transmis coordonatorul programului, in cadrul intalnirii.

In partea a doua a discutiei au fost prezentate conditiile si modul in care Punctele Gastronomice Locale pot functiona, acestea reprezentand o buna sansa de valorificare a produselor primare si de prezentare nealterata a identitatii gastronomice locale.

Prezenta Punctelor gastronomice locale poate asigura o buna valorificare a produselor primare locale. Aceste sunt unitati de tip familial care functioneaza pe baza de inregistrare sanitar-veterinara, in care se servesc maxim 4 feluri de mancare (2 fel intai 2 fel principal) care pot functiona in gospodariile clasice din zona rurala cu respectarea conditiilor de igiena bine cunoscute acestora.

Aceste mini-restaurante sunt o sansa pentru diversificare mai ales in zona obiectivelor turistice din zona rurala.

Producatorii din judetul Sibiu au fost incurajati sa se implice in proiect, sa culeaga si sa transmita, retete, povesti gastronomice interesante care mai apoi sa fie adaugate intr-o colectie care sa sprijine eforturile de consolidare a identitatii gastronomice locale si sa asigure promovarea intregii regiuni ca punct de atractie gastronomica.

Din prezentarile aratate si din discutiile care s-au purtat, cei care au participat la aceasta intalnire au considerat oportun demersul de constituire a unui grup de lucru in cadrul proiectului, de sprijin din partea proiectului pentru depasirea obstacolelor birocratice, dar mai ales de mentinerea contactului printr-o comunicare frecventa.

Avand in vedere distanta mare pana la Sibiu, pentru producatorii din zona de nord (din jurul mun. Medias) in perioada urmatoare, se vor organiza intalniri separate.

Titlul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 a fost obtinut in anul 2016 de catre consortiul format de Primaria Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Medias, Camera de Comert Industrie si Agricultura si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.
Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 15:37
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Dezbatere publica despre zgomotul din Sibiu - Topul celor mai zgomotoase strazi si solutii oferite
Primaria Sibiu organizeaza, in data de 26 februarie, ora 14.00, in sala de sedinte a Consiliului ...
Un sibian a inselat mai multi clienti cu peste 140.000 de lei. Le inchiria masini si nu le mai dadea garantia inapoi
Un sibian in varsta de 35 de ani a golit buzunarele a 15 persoane. Acesta detinea o firma cu profil ...
Doi noi cetateni de onoare in municipiul Sibiu - Unul este cel mai bogat roman din Germania
Consilierii locali au pe masa viitoarei sedinte doua propuneri de acordare a titlului de cetatean de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor