Raliul Sibiului - Dan Girtofan cel mai rapid in sesiunea de shakedown de la Calugaru

   

Echipajul format din Dan Girtofan si Tudor Marza (ProRally Team Brasov) a stabilit cei mai rapizi timpi in shakedown-ul de la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017.
Pe cei 2,5 kilometri de la Gura Raului/Calugaru, Girtofan a efectuat trei parcurgeri deosebit de rapide, sub reperele oricarui alt concurent. Cel mai rapid timp a fost de 1:28.6, la cea de-a treia sa tentativa la bordul Skodei Fabia R5. Brasoveanul are nevoie de victorie in ultimul raliu al anului pentru a putea emite pretentii la titlul de campion national absolut.

Alexandru Pitigoi si Botond Csomortani au exprimat potentialul modelului Porsche 911 GT3 adaptat pentru competitiile de raliuri, stabilind al doilea timp al sesiunii de shakedown de vineri dimineata (1:33.9). In urma acestuia s-au clasat modelele Lancer de clasa 3 ale perechilor Porcisteanu/Dobre si Tomita/Csegzy.

Acestia au devansat Ford-urile Fiesta R5 ale echipajelor Marisca/Poenaru si Marozsi/Mihalik. Adrian Teslovan si Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T) au fost cei mai rapizi dintre modelele de clasa 5, dupa ce s-a confirmat retragerea din competitie a campionilor nationali ai categoriei, Adrian Raspopa si Cosmin Diacu.

Lupta de la Cupa Dacia dintre Mihnea Muresan si Norbert Maior i-a dat castig de cauza la shakedown primului dintre acestia. Reperul clasei 9 si totodata al Cupei Suzuki Swift a fost stabilit de catre Andrei Girtofan.

Gabriel Stanciu si Levente Kovacs (Ford Escort Mk. II) au fost unicul echipaj din Campionatul National pentru Vehicule Istorice de Competitie care a rulat la shakedown, iar dintre cei 6 combatanti ai Campionatului National Rally2 Dunlop care s-au acomodat cu parcursul de la Calugaru cel mai rapid a fost Paul Turcanu, alaturi de Claudiu Popa, pe un Renault Clio RS.

Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania. Masina oficiala a Raliului Sibiului UniCredit Leasing este oferita de Autoklass Sibiu.
Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 15:36
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 94 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Inca o solutie pentru Calea Cisnadiei - Drum nou cu legatura prin Selimbar
Calea Cisnadiei, drumul de legatura dintre Sibiu si Cisnadie, este limitat in fata valorilor de ...
Bricomat in insolventa - Firma lui Carabulea la un pas de faliment
Una dintre firmele de suflet ale afaceristului sibian Ilie Carbulea a intrat oficial in insolventa ...
''Ochii'' de la casele Sibiului. Povestea dateaza inca din Evul Mediu
Ochii caselor din Sibiu sunt folositi ca simbol al protestelor organizate de Va vedem din Sibiu in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor