Raliul Sibiului - Dan Girtofan cel mai rapid in sesiunea de shakedown de la Calugaru

   

Echipajul format din Dan Girtofan si Tudor Marza (ProRally Team Brasov) a stabilit cei mai rapizi timpi in shakedown-ul de la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017.
Pe cei 2,5 kilometri de la Gura Raului/Calugaru, Girtofan a efectuat trei parcurgeri deosebit de rapide, sub reperele oricarui alt concurent. Cel mai rapid timp a fost de 1:28.6, la cea de-a treia sa tentativa la bordul Skodei Fabia R5. Brasoveanul are nevoie de victorie in ultimul raliu al anului pentru a putea emite pretentii la titlul de campion national absolut.

Alexandru Pitigoi si Botond Csomortani au exprimat potentialul modelului Porsche 911 GT3 adaptat pentru competitiile de raliuri, stabilind al doilea timp al sesiunii de shakedown de vineri dimineata (1:33.9). In urma acestuia s-au clasat modelele Lancer de clasa 3 ale perechilor Porcisteanu/Dobre si Tomita/Csegzy.

Acestia au devansat Ford-urile Fiesta R5 ale echipajelor Marisca/Poenaru si Marozsi/Mihalik. Adrian Teslovan si Vajk Imre Cseh (Citroen DS3 R3T) au fost cei mai rapizi dintre modelele de clasa 5, dupa ce s-a confirmat retragerea din competitie a campionilor nationali ai categoriei, Adrian Raspopa si Cosmin Diacu.

Lupta de la Cupa Dacia dintre Mihnea Muresan si Norbert Maior i-a dat castig de cauza la shakedown primului dintre acestia. Reperul clasei 9 si totodata al Cupei Suzuki Swift a fost stabilit de catre Andrei Girtofan.

Gabriel Stanciu si Levente Kovacs (Ford Escort Mk. II) au fost unicul echipaj din Campionatul National pentru Vehicule Istorice de Competitie care a rulat la shakedown, iar dintre cei 6 combatanti ai Campionatului National Rally2 Dunlop care s-au acomodat cu parcursul de la Calugaru cel mai rapid a fost Paul Turcanu, alaturi de Claudiu Popa, pe un Renault Clio RS.

Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania. Masina oficiala a Raliului Sibiului UniCredit Leasing este oferita de Autoklass Sibiu.
Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 15:36
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 99 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
ACCIDENT GRAV PE PODUL GARII. CE S-A INTAMPLAT ASTA-NOAPTE?
Putin dupa ora 0.00, Podul Garii a fost scena unui accident grav. Mai exact, un sibian de 62 de ani ...
Muncitor de la apa-canal, ranit grav de un sofer baut in timpul unei interventii pe Podul Garii
Accident grav, vineri noaptea, pe Podul Garii. Un sibian in varsta de 62 de ani care circula pe ...
Angajati la o societate din Sibiu, doi barbati au crezut ca au dat de "closca cu puii de aur". GHINION: A dat Politia de ei si au ajuns dupa gratii!
In cursul zilei de 19 aprilie a.c., politistii Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor