Se redeschid santierele de modernizare a strazilor din Sibiu - Unde se lucreaza

   

Date fiind conditiile meteo favorabile, Primaria Sibiu si constructorii contractati deschid santiere noi si reiau lucrarile incepute in 2019. Incep lucrarile de modernizare a strazii Al. Papiu IlarianDin 24 februarie strada Al. Papiu Ilarian se va inchide pentru executia lucrarilor de modernizare. Acestea includ refacerea canalizarii pluviale (inclusiv conectarea burlanelor imobilelor la aceasta retea), precum si reteaua de alimentare cu apa. De asemenea, structura rutiera si pietonala vor fi reabilitate, urmand sa se realizeze acelasi model de pavare prezent pe strada Nicolae Balcescu, in ton cu caracterul istoric al zonei: suprafetele dintre imobile si carosabil se vor placa cu andezit, iar carosabilul va amenajat cu piatra cubica.
Daca te intereseaza
Investitii importante pentru Sibiu - Centrul de...

FOTO: Cauzele incendiului de la hotelul Hohe Rinne din...

Data fiind importanta strazii Papiu Ilarian pentru circulatia in aceasta zona a centrului istoric, Directia Tehnica si constructorul au etapizat lucrarile pe doua tronsoane, fiind necesare urmatoarele restrictii si modificari in trafic:
Etapa I (estimat 24 februarie - 24 martie) - tronsonul str. Cetatii - str. Tipografilor. Pentru a nu afecta circulatia in zona si pentru a permite autovehiculelor sa ajunga de pe strada Gheorghe Lazar pe strada Cetatii, in perioada acestor lucrari tronsonul pietonal al strazii Cetatii dintre strada Gheorghe Lazar si strada Papiu Ilarian se va deschide circulatiei rutiere, cu restrictie de viteza la 5 km/h si prioritate pentru pietoni. Pe acest sector al strazii Cetatii, cat si pe strada Papiu Ilarian, stationarea sau parcarea masinilor va fi interzisa. La finalizarea lucrarilor, se va redeschide traficul pe traseul obisnuit: str. Tipografilor - str. Papiu Ilarian (tronsonul finalizat) - str. Cetatii, tronsonul pietonal de pe strada Cetatii urmand sa se inchida din nou traficului ca pietonal.
Etapa II (estimat 24 martie - 24 mai) - tronsonul str. Tipografilor - str. Timotei Popovici. In aceasta etapa se va inchide circulatia pe strada Timotei Popovici, accesul urmand sa fie permis doar locatarilor.
Se reiau lucrarile de modernizare pe strazile Mozaicului, Bradului si Varului, incepute in 2019. Constructorul SC Geiger Transilvania SRL a anuntat municipalitatea ca va relua din aceasta saptamana lucrarile pe aceste trei santiere demarate in luna august a anului trecut. Pana in prezent s-au finalizat lucrarile la retelele de apa si canalizare, pe carosabil s-a asternut piatra sparta, iar trotuarele sunt betonate. Se va continua cu amenajarea tubulaturii subterane pentru coborarea cablurilor suspendate si cu modernizarea sistemului de iluminat public. Ulterior, se va asterne asfaltul pe carosabil si trotuare.
Marti, 18 Februarie 2020, ora 12:21
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Lovitura grea in comunitatea roma din Sibiu - Gogu Mihutescu si sotia lui decedati cu suspiciune de COVID-19
Comunitatea roma din Sibiu a primit o lovitura grea. Gogu Mihutescu si sotia lui au decedat. Dorin ...
Primul deces de coronavirus confirmat oficial la Sibiu - Sotia lui Gogu Mihutescu
Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat primul deces din cauza coronavirusului de la Sibiu. ...
Este oficial - Liderul rrom Gogu Mihutescu a murit de coronavirus
Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat, marti seara, inca doua decese din cauza ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor