Sibiul va fi orasul ''inconjurat'' de trei autostrazi importante din Romania

   

Cel putin in teorie, Sibiul are sanse mari sa fie inconjurat la propriu de trei dintre autostrazile din Romania. Astfel aici se vor intalni, A1 Sibiu - Orastie, cu continuarea A1 Sibiu - Pitesti si A3 Bucuresti - Bors si A13 Sibiu - Bacau.Singura autostrada pe care se poate circula acum de la Sibiu este cea catre Orastie, parte din A1. De asemenea, capetele Autostrazii Sibiu-Pitesti urmeaza sa fie scoase la licitatie pentru constructie anul acesta, conform oficialilor de la Drumuri, conform economica.net. Un alt proiect de autostrada ce porneste din acest oras si care prinde contur este A13 Sibiu - Brasov - Bacau. Iar pentru ca traseul Autostrazii Transilvania a fost modificat, prin Sibiu va trece si traficul de pe A3, din Capitala catre Cluj si Oradea.

Sibiu - Brasov, sanse mari sa fie construita inainte de Sibiu - Pitesti

In ceea ce priveste prioritizarea celor doua autostrazi ce urmeaza sa fie construite in jurul Sibiului, Liviu Dragnea, presedintele PSD, declara in 2013 ca este posibil ca cea dintre Sibiu si Brasov sa fie construita inaintea celei dintre Sibiu si Pitesti.

Patru ani mai tarziu, afirmatia acestuia ar putea fi inca valabila analizand stadiul in care se afla cele doua proiecte resuscitate in acelasi an, respectiv in 2015.

Astfel, desi a fost promovata ca obiectiv prioritar, Autostrada Sibiu - Pitesti se afla inca in faza de revizuire a Studiului de Fezabilitate, contractul fiind prelungit pana pe 15 august 2017. Totusi, seful de la Drumuri promite ca va lansa la licitatie, pana la jumatatea anului, executia loturilor 1 si 5, pentru care a fost depus studiul de fezabilitate.

Primii bani pentru Sibiu - Fagaras

Desi a fost suspendat un an din lipsa de fonduri, studiul de fezabilitate revizuit pentru tronsonul Sibiu - Fagaras are ca termen de predare tot luna august 2017, potrivit unor informatii din piata, neconfirmate inca de catre oficialii de la Drumuri. Cert este ca proiectul prinde contur, avand in vedere ca pe 21 aprilie a fost emisa prima factura, de 1,9 milioane de lei. In ceea ce priveste tronsonul Fagaras - Brasov, oficialii de la Drumuri inca analizeaza posibilitatea de a revizui studiul de fezabilitate actualizat in 2009. Ei estimeaza ca lucrarile la autostrada Sibiu - Brasov, in lungime de 105 kilometri, ar putea incepe in 2018 si vor fi terminate in 2020. Proiectul este evaluat in Master Planul General de Transport la 737 milioane de euro si ar putea beneficia de finantare europeana.

Daca autostrada Sibiu - Brasov ar putea fi gata in 2020, termenul de finalizare pentru Sibiu - Pitesti este incert, desi constructia sa ar putea incepe mai devreme. Fostul sef de la Drumuri estima ca cea mai asteptata autostrada din Romania, ceruta de cel mai mare exportator Dacia, va fi finalizata in intregime pana in 2021, in conditiile in care constructia va incepe in 2018.
Luni, 15 Mai 2017, ora 12:36
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 155 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Accidentul mortal de la Hilton - Soferul era medic la Judetean si avea 220 km/h
Groaznicul accident petrecut in noaptea de vineri spre sambata in fata la Hilton i-a trezit si pe ...
Doliu la Spitalul Judetean dupa moartea chirurgului Laurentiu Beli. Sute de mesaje de condoleante
Moartea medicului Laurentiu Beli in accidentul din noaptea de vineri spre sambata pe Calea ...
Chirurg de la Spitalul Judetean, mort in accidentul de pe Calea Dumbravii FOTO
Persoana decedata in accidentul de azi-noapte din fata intrarii la ZOO, de pe Calea Dumbravii este ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor