Spagarii de la RAR Sibiu sunt liberi - Magistratii i-au lasat sa plece acasa

   

Scandalul de la RAR Sibiu a izbucnit la mijlocul lunii septembrie a anului trecut. Pe atunci, zece persoane, printre care directorul, angajati, dar si persoane fizice, au ajuns in arest preventiv pentru fapte de coruptie. La cateva luni distanta, magistratii au decis sa ii elibereze, astfel ca spagarii au putut pleca acasa. La finalul lunii decembrie 2019, cei zece inculpati, Otetea Ioan Catalin, Bogdan Ilie, Gehl Valeriu Helmut, Bercu Cornel, Mitrea Mihai Marian, Horvat Ioan, Stefan Aurel Vasile, Ziza Vasile, Rociu Liviu si Popa Alin Ioan, au fost pusi in libertate, fiind dispusa masura controlului judiciar. Inainte de aceasta masura, acestia au fost arestati la domiciliu.Daca te intereseaza
Demisii la Spitalul Judetean Sibiu - Doi...

UPDATE Arhitectul sef de la primaria Selimbar retinut...

"In temeiul art. 242 alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 1, alin. 3, alin. 4 lit. b) Cpp, art. 211 Cpp si art. 2151 Cpp, dispune inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 zile, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei incheieri, a inculpatului OTETEA IOAN-CATALIN, domiciliat in municipiul Sibiu. Dispune punerea in libertate a inculpatului OTETEA IOAN-CATALIN la data ramanerii definitive a prezentei incheieri, daca nu este arestat preventiv sau arestat la domiciliu in alta cauza", se arata in dosarul publicat pe site-ul Tribunalului Sibiu.
Potrivit dosarului publicat pe site-ul Tribunalului Sibiu, inculpatii trebuie sa respecte mai multe obligatii. In caz contrar, pot fi din nou arestati la domiciliu sau arestati preventiv.
Cat timp se afla sub control judiciar, inculpatii trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi si libertati, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organul de urmarire penala, judecatorul de drepturi si libertati, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata in fata careia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la IPJ Sibiu - Serviciul Investigatii Criminale - Biroul Supravegheri Judiciare - Politia Municipiului Sibiu, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat. De asemenea, in temeiul art. 215 alin. 2 lit. a), b), d) si f) Cpp impune inculpatilor ca, pe timpul cat se afla sub control judiciar, sa respecte urmatoarele obligatii:
sa nu depaseasca limita teritoriala a Municipiului Sibiu, decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar; sa nu se deplaseze in sediul central si in niciuna din reprezentantele Registrului Auto Roman; sa nu ia legatura si sa nu comunice pe nicio cale cu: co-inculpatii, martorii, suspectii ori inculpatii. Toti cei zece inculpati in dosarul spagilor de la RAR vor ramane sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, adica pana la finalul lunii februarie.
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 15:56
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Tragedia de la Hosman s-a petrecut din cauza vitezei - Trei morti, printre care un minor
Accidentul cumplit de la Hosman s-a petrecut pe fondul vitezei excesive. Trei persoane au murit in ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor