Top 10 cele mai importante criptomonede in afara de Bitcoin

   

De cele mai multe ori, nou venitii pe piata criptomonedelor tind sa investeasca in Bitcoin (BTC). Acest lucru nu e de mirare, tinand cont de faptul ca este criptomoneda cea mai cunoscuta si care domina piata. Dar daca vorbim despre o diversificare a portofoliului, cu siguranta trebuie sa aruncam o privire si spre celelalte criptomonede. Cat de multe criptomonede sunt pe piata acum? Aproximativ 2000 de alte tipuri de criptomonede sunt in circulatie in acest moment, iar altele noi apar periodic. Acest lucru inseamna ca ar putea fi dificil sa ne orientam in aceasta piata fara notiuni de baza despre cele mai importante criptomonede.Ce sunt criptomonedele? Inainte sa vedem ce exista pe piata in afara de Bitcoin, e important sa intelegem definitia criptomonedelor. In linii mari, criptomonedele sunt bani digitali (virtuali) care exista sub forma de tokenuri sau monede. De cele mai multe ori, criptomonedele sunt intangibile, dar unele dintre ele pot lua o forma fizica (carduri de credit sau altceva). Criptomonedele au fost create pentru a avea libertate deplina fata de potentialele influente ale guvernelor.
Care sunt cele mai importante criptomonede? Ethereum (ETH) Ethereum este a doua cea mai vehiculata criptomoneda, dupa Bitcoin. Si acest lucru se justifica cumva prin investitiile in inovatie pe care le-a facut de-a lungul timpului. Ethereum are propria masina virtuala si, de asemenea, un limbaj de programare denumit Solidity, elemente necesare pentru crearea si executarea contractelor smart.
Litecoin (LTC) Una dintre primele criptomonede care au aparut dupa Bitcoin, Litecoin, a fost dezvoltata de un fost inginer care a lucrat pentru Google. Numele lui este Charlie Lee si este absolvent al MIT. Exista multe similaritati intre Litecoin si Bitcoin, dar Litecoin ofera o confirmare a tranzactiei mai rapida. In zilele noastre, numarul comerciantilor care accepta Litecoin ca forma plata alternativa este in crestere.
Monero (XMR) Monero, criptomoneda privata, asa cum este ea recunoscuta in intreaga lume, are un focus pe anonimitate. Acest lucru inseamna ca este imposibil sa vezi originea tranzactiilor sau destinatia lor si chiar cat de mult s-a tranzactionat. Pentru cei care doresc sa-si desfasoare afacerile online sub semnul anonimatului, Monero este probabil cea mai buna alegere.
Ripple (XRP) Ripple a fost creat pentru a fi folosit de institutiile financiare, nu de consumatorii finali sau de afaceri. Nu este complet descentralizat asa cum este cazul altor criptomonede si este gestionat de compania Ripple.
Zcash (ZEC) Aici vorbim despre o criptomoneda descentralizata si "open source". Ceea ce ofera in plus, comparativ cu alte criptomonede, dar si ceea ce o diferentiaza pe piata este intimitatea si transparenta selectiva a tranzactiilor. Zcash ofera facilitati de securitate in plus, dar si posibilitatea ca destinatarul, recipientul si suma tranzactiei sa ramana private.
NEO NEO este o criptomoneda originara din China, care a avut o lansare mai anevoioasa datorita atitudinii tarii de bastina fata de piata de criptomonede. Acum NEO are o pozitie stabila si multi vad un potential urias aici.
Dash (DASH) Aceasta moneda este cunoscuta si sub numele de Darkcoin (moneda neagra) si multi spun ca este varianta mai privata a lui Bitcoin. Ceea ce ofera Dash este anonimitate. Si poate face acest lucru utilizand o retea descentralizata care face ca tranzactiile sa fie aproape imposibil de urmarit. Criptomoneda are multi fani, desi nu a fost lansata de mult timp pe piata.
Cardano (ADA) Cardano vine de la unul dintre fondatorii Ethereum, Charles Hoskinson si a fost lansata nu de mult timp. Cardano ofera multe dintre beneficiile lui Ethereum (contracte smart), dar si multe altele in plus. Focusul Cardano este pe zona de plati internationale, unde timpul de procesare a fost redus de la cateva zile la cateva secunde.
Dogecoin (DOGE) Dogecoin este folosit in special pentru plati si nu se poate spune ca are o tehnologie extrem de dezvoltata in spate. Totusi, a atras multi fani prin logo-ul folosit (cu cainele Shiba Inu) si prin faptul ca e probabil cea mai distractiva criptomoneda.
OmiseGO (OMG) OMG este o solutie financiara care porneste de la tehnologia Ethereum. Obiectivul principal este sa permita companiilor sa proceseze plati (atat in criptomonede, cat si in modul traditional) rapid si cu costuri minime. Solutia este deja implementata la comercianti precum McDonald's in mai multe tari de pe continentul asiatic.
In timp ce Bitcoin continua fara urma de dubiu sa fie liderul de piata cand vine vorba de criptomonede, sunt si alte optiuni, din ce in ce mai atractive, pentru cei care vor sa investeasca in acest domeniu. Si desi nimeni nu poate spune cu exactitate cum va arata piata peste 5 sau 10 ani, ce stim sigur este ca criptomonedele sunt si vor ramane pe un trend ascendent.
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 09:05
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Calea Dumbravii va avea banda dedicata pentru transportul in comun
Primaria Sibiu a obtinut finantare in valoare de aproape 22 de milioane de lei pentru proiectul de ...
VIDEO FOTO Cel mai iubit librar din Sibiu este noul Ambasador onorific al orasului
Cel mai cunoscut librar al orasului, Maria Moga, a primit titulatura onorifica de Ambasador al ...
Se deschide cel mai cool magazin de mobila din Sibiu - Canapele super confortabile la preturi atractive
Canapeaua este punctul central al unui living. Trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte: sa fie ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor