Ultima tesatoare din comuna sibiana Altana face dantela pentru nemti: "Aici s-a tesut intruna, de sute de ani. Pe vremuri, lucra tot satul"

Sursa: Adevarul
Sambata, 23 Mai 2015, ora 09:35
139 citiri
In Altana, localitate aflata la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu, tesutul a fost timp de sute de ani o adevarata traditie. Aproape ca nu era casa in care sa nu fie intins un razboi de tesut. Femeile satului teseau de toate, de la stergare sau fete de masa pana la panza cu care faceau hainele de toata ziua sau portul de sarbatoare, de duminica. Astazi, in comuna a mai ramas o singura femeie care tese in continuare, iar marea ei dezamagire e ca nu are cui sa transmita mestesugul mai departe. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.