VIDEO FOTO O biserica din Sibiu este unica in Romania - preoti de la toate cultele se roaga in ea

   

Una din bisericile de pe strada Mitropoliei din Sibiu este unica in Romania, in ea se roaga de aproape o saptamana preoti de la toate cultele. Motivul? Sa fie pace in oras si in lume, iar politicienii sa aiba mintea luminata si sa ia decizii de unitate, atat la Summitul UE din 9 mai, cat si in Parlamentul European. Primii care s-au rugat in biserica evanghelica Sfantul Ioan de pe strada Mitropoliei, au fost chiar preotii ortodocsi.Bisericuta de langa Parcul Astra ii aduna pe preotii si crestinii de la toate bisericile din Sibiu

Sapte preoti de la tot atatea culte diferite se roaga in aceasta saptamana in biserica evanghelica, Sfantul Ioan, din municipiul Sibiu, pentru reusita Presedintie Romaniei in Uniunea Europeana (UE), ca sa nu fie incidente la Summitul din 9 mai din oras si sa reuseasca la alegerile europarlamentare acei politicieni "care cauta unitatea si binele", a spus miercuri, episcopului Bisericii Evanghelice C.A. din Romania, Reinhart Guib. Incepand de sambata, 20 aprilie si pana sambata asta, rugaciunile zilnice ale tuturor culturilor se aduna in ceea ce Biserica Evanghelica a numit "Saptamana de veghe". Rugaciunea ecumenica a inceput sambata, 20 aprilie, cand preoti si enoriasi de la Biserica Ortodoxa au acceptat invitatia de a se ruga alaturi de sasii evanghelici in biserica lor, cu hramul Sfantul Ioan, situata in centrul istoric al Sibiului. Cei de la cultul penticostal s-au rugat luni, cel baptist, marti, iar preotul greco-catolic a oficiat rugaciunea de miercuri. Preotii si credinciosii romano-catolici se vor ruga joi, in biserica Sfantul Ioan, iar vineri urmeaza cei de la Biserica Reformata. Evanghelicii vor incheia sambata "Saptamana de veghe" dedicata succesului politicienilor, cu rugaciuni pentru pace si intelegere.

Episcopul Bisericii Evanghelice din Romania indeamna la rugaciune si unitate, indiferent de cult

"Bisericii ii cade bine sa faca ceea ce ii sta ei in putinta si asta este intai de toate, rugaciunea, ca sa acompaniem Summitul, dar si pentru viitorul Europei, cu rugaciunea noastra. Am gasit ureche deschisa la toate bisericile, fie ea ortodoxa, fie ele catolice, cea reformata si bisericile neoprotestante. De sambata trecuta pana sambata aceasta, in fiecare zi, alta biserica se va ruga in Biserica Sfantului Ioan vizavi de Catedrala Ortodoxa. (...) preoti, laici se vor ruga pentru reusita Summitului, dar si pentru Presedintia Romaniei in Uniunea Europeana, pentru alegerile europarlamentare, pentru siguranta celor care participa si pentru noi toti, indeosebi pentru viitorul Europei care vedeti ca necesita aportul nostru, al fiecaruia dintre noi. Si rugaciunea si activitatea noastra pentru unitate, nu pentru dezbinare, cred ca este binevenita. Speram si ne rugam lui Dumnezeu ca sa nu se petreaca evenimente neplacute sau chiar primejdioase pentru participantii Summitului si pentru noi, gazdele de aici de la Sibiu", a declarat episcopul Guib miercuri, intr-o conferinta de presa.

Guib: Rugati-va pentru alegerile europarlamentare, nu pentru un politician sau un partid

Potrivit conducatorului Bisericii Evanghelice din Romania, credinciosii ar trebui sa se roage ca la europarlamentare sa fie votati acei politicieni care reprezinta Europa. "Pentru alegerile europarlamentare, ca sa fie alesi cei care intr-adevar reprezinta Europa si in viitor. Nu e o rugaciune pentru persoane si partide, este o rugaciune pentru buna desfasurare si valorile europene, ne rugam pentru oamenii care cauta unitatea si binele", a aratat episcopul Reinhart Guib.

Sa ne rugam sa fie pace si intelegere in 9 mai la Sibiu

In 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politica a Uniunii Europene, aici urmand sa se reuneasca sefii de stat si de guvern din UE, pentru Summitul Partidului Popular European si cel al UE.
Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 16:44
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Efectul vizitei lui Dragnea la Poiana Sibiului: "tot satul e revoltat"
Emisiunea "Viata satului" filmata sambata la Poiana Sibiului, cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, si ...
Accident in cimitirul municipal Sibiu. Fara morti
Un accident de circulatie mai putin obisnuit a avut loc duminica dupa-masa in Cimitirul municipal ...
Consilierul judetean cu cea mai indelungata activitate s-a stins din viata
Reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu anunta trecerea in nefiinta a lui Iosif Kober, cel care a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor