VIDEO: Functionarul indolent de la Oficiul de Cadastru din Saliste - "Ba, fratioare..."

   

Bataie de joc la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) din Saliste. Un functionar public a fost filmat in timp ce refuza sa inregistreze o cerere a unui sibian, pe motiv ca "nu poate scana codul de bare". Atunci cand cetateanul i-a sugerat sa inregistreze cererea manual, folosind codul numeric existent, functionarul s-a enervat, motivand ca obligatia lui este sa il bage cu scannerul, nu cu mana. Au urmat, mai apoi, cuvinte precum "Bai, fratioare..." sau "Ba, tu ma iei pe mine la 11 metri?", expresii ce nu isi au locul, in niciun caz, intr-o institutie publica. Ovidiu H. a povestit, pentru Ora de Sibiu, cum a decurs "vizita" sa la Oficiul de Cadastru din Saliste. Sibianul spune ca si-a dorit sa inregistreze o cerere, insa a intampinat cateva probleme din cauza unui scanner care nu functiona si din cauza unui functionar public, L.T., care nu dorea sa isi indeplineasca atributiile de serviciu.Please enable JavaScript EmbedCopy and paste this HTML code into your webpage to embed. "In data de 16.01.2020, in jurul orei 12:50, m-am prezentat la BCPI Saliste, strada Reuniunea Meseriasilor, nr. 3, judetul Sibiu, pentru a inregistra o Cerere de Receptie si Inscriere pentru un teren situat pe raza comunei Gura Raului, lucrarea privind actualizarea de informatii cadastrale si actualizare date imobil. Am ajuns acolo, la ghiseu nu era nimeni, insa un domn care cauta niste dosare m-a rugat sa astept. Am asteptat cam 5 minute, dupa care functionarul de la registratura a venit la ghiseu si dupa ce am salutat, i-am inmanat dosarul complet cu cererea pentru inregistrare", povesteste Ovidiu.
Functionarul L.T. a luat dosarul si a incercat sa inregistreze cererea sibianului. Doar ca a aparut o problema: din varii motive, scannerul nu putea citi codul de bare de pe cerere. In mod normal, aceasta nu ar fi o problema, caci, pe orice cerere de acest gen, sub codul de bare, exista si un cod numeric de 12 cifre, ce poate fi introdus, pe calculator, manual. Dar la Saliste... a fost o problema.
"Numitul L.T. a refuzat sa imi inregistreze lucrarea in repetate randuri, adresandu-se cu <> si un limbaj suburban, nicidecum demn de un functionar public. Astfel ca, in repetate randuri mi-a spus nu vrea sa imi ia lucrarea refuzand vehement ca si cum era la el acasa. Nici o lege sau o norma legala nu il conduceau la el la birou. Am solicitat sa cheme superiorul, adica pe seful institutiei si a refuzat, trimitandu-ma la Sibiu la OCPI sa ma interesez acolo. Discutia a continuat pret de 5 minute, timp in care acesta, sub diferite forme si facand crize de nervi, refuza pur si simplu sa isi faca indatoririle de serviciu", mai spune Ovidiu.
Functionarul de la Cadastru din Saliste a refuzat vehement sa introduca manual codul numeric de pe cerere. In plus, cuvintele "ba" si "fratioare" au fost nelipsite din vocabularul sau.
Iata o parte din discutia celor doi:
Ovidiu: Aveti un cod de 12 cifre acolo...
L.T.: Ba, tu ma inveti pe mine?
Ovidiu: Eu va iau cu domne, nu cu ba. Adresati-va ca unui platitor de taxe, ca aici nu suntem la...
L.T.: Nu merge. E ca la magazin.
Ovidiu: Trebuie sa-mi luati lucrarea.
L.T.: Numai daca vreau! Deja m-ai enervat. (...) Nu e in atributiunile mele sa bag un cod...
Ovidiu: Cine-i seful dumneavostra aici?
L.T.: Te duci la Sibiu si vezi!
Ovidiu: Pai dumneavoastra nu stiti?
L.T.: Nu!
Intr-un final, dupa zecile de insistente ale sibianului de a introduce cererea in sistem manual, functionarul a acceptat.
"Stiu de la mai multe persoane ca acesta este comportamentul lui in general, insa nu am crezut ca mi se poate intampla si mie. Credeam ca totusi asa ceva nu poate sa existe, insa e cat se poate de real. Am refuzat sa plec fara sa imi fie inregistrata cerera si in cele din urma, vazand ca nu cedez, numitul L.T. a binevoit sa tasteze cele 12 cifre de sub codul de bare si sa imi inregistreze cererea", a mentionat Ovidiu.
Sibianul povesteste ca nu este prima oara cand la OCPI Saliste se intampla una ca asta. Alte persoane au mai trecut prin experiente similare, cu acelasi functionar.
Reporterii Ora de Sibiu au incercat sa ia legatura si cu functionarul in cauza, insa la numarul de telefon afisat pe site nu raspunde nimeni.
Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 15:13
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Kama Sutra pe patru roti - Soferii sibieni, pozitii noi in trafic
Tamponare cu rezultat spectaculos la Sibiu. Doua masini au blocat traficul din sensul giratoriu de ...
PLUS Sibiu si-a desemnat candidatul pentru Primarie
PLUS Sibiu si-a desemnat echipa de candidati pentru Primaria Sibiu. Prin voturile membrilor si in ...
Se redeschid santierele de modernizare a strazilor din Sibiu - Unde se lucreaza
Date fiind conditiile meteo favorabile, Primaria Sibiu si constructorii contractati deschid santiere ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor