Ziua Mihai Eminescu. Cum a aparut poetul la un banchet in oras, in 1867: Ochii lui "iti faceau impresia unui om predestinat, unui om fatal"

Sursa: Adevarul
Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 11:46
197 citiri
In 1867, Mihai Eminescu ajungea la Sibiu cu trupa de teatru al lui Mihai Pascaly, trupa in care era sufleur si care facea un turneu prin Ardeal, la Sibiu venind de la Brasov. Piesa se joaca la teatrul din Sibiu, actuala sala Thalia, fiind prima data cand pe scena se juca un spectacol in limba romana. In volumul "Viata lui Mihai Eminescu" George Calinescu vorbeste despre reprezentatiile date de trupa de teatru la Sibiu, dar si despre cum a aparut tanarul Eminescu la un banchet la hotelul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.