Aniversare pentru laboratorul de Radioterapie Oncologica al Clinicii Polisano din Sibiu

   

Share on Facebook
Share on Twitter

Laboratorul de Radioterapie Oncologica din cadrul Clinicii Polisano implineste un an de activitate. In aceasta perioada au fost tratati peste 600 de pacienti oncologici. Pacientii care ni se adreseaza sunt din toata tara si chiar din Republica Moldova.

Am reusit sa acoperim iradierea aproape tuturor tipurilor de tumori. Pe primul loc in randul patologiilor oncologice tratate sunt neoplasmul mamar si neoplasmele sferei ORL.

Intregul personal al centrului de Radioterapie al Clinicii Polisano a urmat un program de training de specialitate in Belgia si Statele Unite ale Americii, la sediul Accuray - producatorul aparatului de radioterapie.

Aparatul Accuray ThomoTerapy este unicul aparat din tara noastra care face tomoterapie. Acceleratorul de 6 MeV efectueaza o rotatie de 360 grade in jurul pacientului, cu expunere din toate unghiurile, iar masa face o miscare de translatie, astfel incat, intr-o singura sedinta, poti iradia doua tumori aflate la distanta. Datorita colimatorului multi-leaf cu care este dotat, se pot face iradieri mult mai precise la nivelul tumorii, protejand organele critice. Prin acest colimator si prin aceasta tehnica de IMRT putem sa crestem doza la nivelul tumorii, scazand dozele in asa-numitele organe critice.

Pacientii se pot adresa Laboratorului de Radioterapie Oncologica printr-o programare pentru consultatii la Clinica Polisano (call-center 021 9383), unde se va decide inceperea procedurilor de tratament. Odata stabilita necesitatea iradierii acesta va fi programat pentru un CT de planificare, intocmirea planului de tratament si, ulterior, inceperea tratamentul efectiv.

In cadrul Laboratorului de Radioterapie al Clinicii Polisano cazurile urgente sunt tratate cu prioritate, ca de exemplu: metastazele cerebrale, metastazele osoase, sindromul de compresiune de vena cava superioara, sindromul de compresiune medulara si pacientii foarte tineri.

Despre spitalul European Polisano

Infiintat in anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recenta si moderna investitie in domeniul medical din Romania, realizata prin prisma celor 20 de ani de experienta si activitate a Clinicii Polisano. Acesta face parte dintr-o structura integrata de centre de excelenta in medicina la nivelul Europei si reprezinta o noutate pe piata serviciilor medicale din Romania, atat prin dotarea de exceptie, cat si prin colaborarile stabilite in premiera cu universitati de medicina de prestigiu din Austria, Franta si Canada, dar si prin acordurile incheiate cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu.
Luni, 03 August 2015, ora 21:03
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
O adolescenta din Sibiu prezinta moda la New York - A uimit cu frumusetea ei
O tanara din Sibiu, in varsta de 14 ani, a uimit peste hotare cu frumusetea ei. A participat, in ...
FOTO: Sotii Iohannis au petrecut Ziua Indragostitilor la Sibiu - Au fost la un spectacol de balet
Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au petrecut Ziua Indragostitilor la Sibiu. ...
PLUS Sibiu si-a desemnat candidatul pentru Primarie
PLUS Sibiu si-a desemnat echipa de candidati pentru Primaria Sibiu. Prin voturile membrilor si in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor