Cea mai mare investitie sociala a Consiliului Judetean Sibiu se inaugureaza la 1 august

   

Share on Facebook
Share on Twitter

Peste 9,5 milioane de lei este suma alocata din bugetul Consiliului Judetean Sibiu pentru construirea unei cladiri noi care gazduieste Centrul de Ingrijire si Asistenta din comuna Biertan. Aceasta este cea mai mare investitie in domeniul social realizata 100% cu fonduri din bugetul judetului Sibiu.

Cu o capacitate de 80 de locuri, cladirea ofera conditii hoteliere deosebite pentru persoanele varstnice cu handicap si cu venituri foarte mici.

Sambata, 1 august 2015, incepand cu ora 12, Centrul de Ingrijire si Asistenta Biertan va fi inaugurat si dat in folosinta, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, si a altor oficialitati judetene si locale. In cursul acestei saptamani, cei peste 50 de beneficiari ai centrului au fost mutati din vechiul sediu, care a fost retrocedat Bisericii Evanghelice, in noua cladire. Aici au parte de conditii exceptionale. Fiecare camera are doar doua paturi si este prevazuta cu baie proprie, cu mobilier nou si cu televizor LCD.

Varstnicii beneficiaza de ingrijire medicala asigurata de patru asistente, angajate permanent, precum si de un medic de familie din comuna Biertan, care le face saptamanal vizite medicale. In plus, noul centru are o sala de kinetoterapie, o alta pentru masaj si un cabinet pentru consiliere psihologica. De asemenea, centru este prevazut cu o sala pentru socializare, in care vor avea loc activitati recreative. Pentru sanatate sufleteasca, asistatii pot sa se roage si sa participe la slujbe religioase intr-o capela mica unde vor sluji preotii din Biertan. Cladirea este dotata si cu aparatura de supraveghere video, atat la exterior, pe alei si in curte, cat si in interior, pe holuri.

"Acest centru a fost o investitie multianuala, executata exclusiv din fonduri de la Consiliul Judetean Sibiu. Vrem ca intreaga comunitate din judetul Sibiu sa stie despre finalizarea celei mai mari investitii din sfera sociala realizata de catre Consiliul Judetean Sibiu. Suntem bucurosi ca la sfarsitul acestei saptamani vom fi prezenti la Biertan pentru a marca punerea in functiune a centrului. Acesti oameni varstnici si cu diverse dizabilitati au tot sprijinul nostru si consider ca merita sa isi petreaca batranetea in conditii bune", a mentionat presedintele Ioan Cindrea.
Marti, 28 Iulie 2015, ora 21:47
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Tragedia de la Hosman s-a petrecut din cauza vitezei - Trei morti, printre care un minor
Accidentul cumplit de la Hosman s-a petrecut pe fondul vitezei excesive. Trei persoane au murit in ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor