Cu cat au scazut actiunile Dafora dupa cererea de intrare in INSOLVENEsA

   

Share on Facebook
Share on Twitter

Compania sibiana cu sediul in Medias trece prin una din cele mai dificile perioade ale existentei sale. Firma patronata de afaceristul mediesean Gheorghe Claburean. Cererea de insolventa depusa de Dafora a facut ca actiunile tranzactionate la bursa sa scada intr-un ritm extrem de accelerat in ultimele zile.

Actiunile companiei de foraj si constructii Dafora Medias (simbol bursier DAFR), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, au scazut pe bursa cu 53% in cele doua saptamani de la decizia firmei sa ceara protectie fata de creditori prin deschiderea procedurii de insolventa, conform zf.ro.

Dupa ce in sedinta de ieri actiunile DAFR s-au prabusit cu 14,1%, pana la 0,007 lei/actiune, Dafora mai valoreaza pe piata 7,3 milioane de lei, fata de 15,6 milioane de lei la inchiderea sedintei pe 2 iunie. O zi mai tarziu, pe 3 iunie, vestea ca firma isi cere insolventa a provocat o vanzare masiva a titlurilor DAFR, care au scazut timp de trei zile consecutiv cu peste 14%, maximul variatiei zilnice permise. De la raportul-soc al firmei, investitorii au tranzactionat peste 33 milioane de actiuni ale Dafora, echivalent cu aproape 3,5% din capital. Cererea de insolventa a companiei va fi discutata pe 18 iunie de Tribunalul Sibiu, pana atunci actiunile Dafora fiind in continuare libere la tranzactionare.
Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 09:37
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
O adolescenta din Sibiu prezinta moda la New York - A uimit cu frumusetea ei
O tanara din Sibiu, in varsta de 14 ani, a uimit peste hotare cu frumusetea ei. A participat, in ...
PLUS Sibiu si-a desemnat candidatul pentru Primarie
PLUS Sibiu si-a desemnat echipa de candidati pentru Primaria Sibiu. Prin voturile membrilor si in ...
FOTO: Kama Sutra pe patru roti - Soferii sibieni, pozitii noi in trafic
Tamponare cu rezultat spectaculos la Sibiu. Doua masini au blocat traficul din sensul giratoriu de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor