Declaratia 600 este pe ordinea de zi a Guvernului

   

Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de joi proiectul de ordonanta de urgenta care va clarifica Declaratia 600 si situatia a aproape un milion de contribuabili care obtin venituri din activitati independente.
"Inca inainte de preluarea mandatului, am promis ca Declaratia 600 va disparea, am cerut o noua reglementare sa vina in sprijinul contribuabilului prin simplificare si justificare rationala a procedurilor. Astazi, vom adopta ordonanta prin care vom introduce noua reglementare de plata a impozitului pe venit, CAS si CASS", a declarat premierul Viorica Dancila in debutul sedintei de Guvern.
In forma ordonantei pusa in dezbatere de Ministerul de Finante, Declaratia unica ar uni sapte declaratii: D200, D201, D220, D221, D600, D604 si D605.

"Noul formular se va depune o data pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contributiilor poate fi efectuata pana pe 31 martie 2019", a mai spus premierul.
Ordonanta mai prevede ca impozitul pe venit va fi platit la venitul estimat.

Calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate nu este conditionata de plata unor contributii la anumite termene.
In anul 2018, pana la termenul de depunere a declaratiei unice, respectiv 15 iulie 2018, se reglementeaza ca persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente isi pastreaza calitatea de asigurat, astfel incat sa beneficieze in continuare de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale.

SURSA
Joi, 15 Martie 2018, ora 16:28
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Incepe regionalizarea Romaniei - Judetele inlocuite cu regiuni in organigramele ministeriale
Ministerul de Interne, Ministerul Muncii si Ministerul Fondurilor Europene planuiesc modificari ...
Demisii la Spitalul Judetean Sibiu - Doi directori au renuntat la functii
Se cauta director financiar - contabil si director de ingrijiri medicale dupa ce acestia si-au dat ...
GALERIE FOTO: Mega afacerea sibiana Dabo Doner - Cea mai veche locatie e proaspat redeschisa
Cea mai veche locatie Dabo Doner a fost renovata de curand si s-a redeschis pentru gurmanzii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor