Ioan Rus a dat vestea cea mai importanta legata de autostrada Sibiu - Pitesti. Vineri e ziua cea mare!

   

Share on Facebook
Share on Twitter

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a anuntat miercuri seara la Digi 24 ca vineri se va face cel mai important pas in realizarea autostrazii Sibiu - Pitesti. Ioan Rus a spus printre altele ca aceasta autostrada este un proiect vital pentru Romania, iar acum se va semna contractul pentru amenajarea acesteia.

"Vineri se semneaza contractul (...) A fost tot timpul o prioritate. Pe primele evaluari, pe care nu noi le-am facut, le-au facut specialistii americani, se califica in prima instanta ca drum expres. Oricum, exproprierile se fac toate la nivel de autostrada. Dupa aceea, cand am evaluat proiectele ca sa prioritizam toate planurile si Comisia Europeana ne-a cerut sa dam punctaje mai mari pentru tot ce inseamna reteaua europeana, atunci acestea au luat din start un punctaj mai mare, 30 de puncte, sa zicem, cele din retelele conexe au luat 15 puncte, apoi eficienta economica a adaugat punctajul mai mare. Astfel incat Pitesti-Sibiu a ajuns pe un loc fruntas in prioritatile pe care le avem", a explicat ministrul la digi24.ro.

VEZI si:
Autostrada Sibiu - Pitesti va fi construita pe parcursul a trei ani
Se semneaza contractul pentru SF

Ioan Rus se referea la semnarea contractului pentru noul studiu de fezabilitate pentru autostrada Pitesti-Sibiu, amanata pana acum din cauza contestatiilor depuse in urma licitatiei

"Vineri se va putea semna contractul si urmeaza un montaj financiar pe treaba asta si etapizarea lucrarilor pe tronsoane, astfel incat sa incepem din multe puncte simultan. S-ar putea sa incepem partea in care nu avem nevoie de atatea studii geo si am putea incepe mai repede decat in interiorul zonei defileului sau in zonei strict montane. Dar acolo mai avem de lucru", a spus ministrul.

El a adaugat ca, pe langa banii europeni si cofinantarea din partea Romaniei, au mai fost alocati sapte miliarde de euro din bugetul statului "pe care sa ii utilizam ca bani de BEI/BERD (Banca Europeana pentru Investitii si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare)". "Negocierile sunt in desfasurare in acest moment", a adaugat Ioan Rus. In opinia sa, e importanta si dimensiunea sociala a acestui proiect.

"Romania are trei milioane de oameni din forta activa in Occident, dintre care un milion de fierari betonisti, zidari, lucreaza prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu", a aratat el, dand exemplul Portugaliei, unde s-au intors in tara aproximativ 700.000 de oameni plecati la munca in Europa, dupa ce a inceput constructia de autostrazi.

"Bugetul de la pensii ar trece la plus daca ar avea inca 200.000 de salariati. Daca aduc 300.000, 500.000 de oameni se echilibreaza bugetul", a mai spus el. Sursa: digi24.ro
Joi, 11 Iunie 2015, ora 15:37
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Tragedia de la Hosman s-a petrecut din cauza vitezei - Trei morti, printre care un minor
Accidentul cumplit de la Hosman s-a petrecut pe fondul vitezei excesive. Trei persoane au murit in ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor