S-a deschis Clubul Francofon de Afaceri de la Sibiu - FOTO

   

Share on Facebook
Share on Twitter

Conferinta Internationala organizata de Consiliul Judetean Sibiu a marcat astazi un importantat eveniment prin inaugurarea Clubului Francofon de Afaceri Sibiu, in prezenta ambasadorului Frantei la Bucuresti, E.S. Francois Saint-Paul. Au participat: Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, Alin Chipaila, presedintele Asociatiei de Prietenie Ille-et-Vialine, Patrick Moleins, director general SNR Rulmenti Sibiu si totodata presedinte al Clubului, alaturi de numerosi oaspeti.

Mesajele pentru noul Club de afaceri si taierea simbolica a panglicii au avut loc in curtea Consiliului Judetean Sibiu care organizeaza cea mai ampla actiune de promovare din tara pentru prezentarea oportunitatilor de afaceri pentru dezvoltarea unui judet.

"Este o deosebita onoare pentru noi sa va fim astazi gazde si sa marcam impreuna inceputul unei asociatii francofone de afaceri pe care Sibiul si comunitatea francofona din sudul Transilvaniei o merita. In programul conferintei de promovare a judetului Sibiu, "Invest In Sibiu", acest punct este unul deosebit de important pentru sprijirea investitiilor cu capital francez din judetul nostru. Am avut cateva discutii cu excelenta sa, domnul ambassador, cu pretedintele Clubului Francofon de Afaceri si cu doamna primar si am punctat cateva dintre jaloanele viitoarei colaborari. Cu siguranta vom sprijini aceste proiecte. Consider ca acest Club va fi o legatura intre companii, oamenii de afaceri care exista si functioneaza in judetul Sibiu si autoritatile locale. Avem un singur scop: acela de a sprijini investitiile, afacerile si cooperarile in judetul Sibiu intre companiile cu capital francofon si nu numai. Faptul ca dinamica investitiilor franceze si francofone a crescut in ultima perioada demonstreaza ca isi gasesc un teren fertil. Faptul ca NTN-SNR, prima mare investitie care s-a instalat in zona industriala Vest, a prosperat, demonstreaza ca aceste afaceri isi gasesc fructificare favorabila in judetul Sibiu si au tot ansamblul de conditii necesare" a transmis Ioan Cindrea, presedintele Cosniliului Judetean Sibiu, in discursul sau.

Ambasadorul Frantei a apreciat in mesajul sau relatiile excelente intre Romania si Franta, intre Sibiu si Franta, si s-a aratat deosebit de incantat de momentul ales pentru inaugurarea Clubului Francofon de Afaceri Sibiu.

"Sunt foarte fericit sa fiu alaturi de domniile voastre si faptul ca astazi este si deschiderea Festivalului International de Teatru, si inaugurarea Clubului Francofon de Afaceri, si Conferinta Internationala de la Consiliul Judetean Sibiu, reprezinta un moment foarte important si simbolic. Cred ca intre francezi si romani avem o relatie istorica si nu doar una in trecut, ci si una pentru viitor. Aceasta relatie nu poate ramane doar economica si intelectuala, ci trebuie sa fie una globala. Acest lucru inseamna ca vrem sa lucram impreuna pentru un viitor comun, iar acesta este proiectul pe care il avem impreuna. Sunt convis ca acest mediu de afaceri si cultura pot sa faca multe pentru viitorul nostru comun" a declarat ES Francois Saint-Paul.

Clubul Francofon de Afaceri Sibiu este fondat de 10 firme cu capital francez sau francofon si are ca scop principal sprijinirea investitorilor existenti pe piata judetului Sibiu, dar pe cei care vor veni aici. Totodata Clubul vrea sa readuca in atentia locuitorilor limba franceza si sa demonstreze ca a fi vorbitor de limba franceza la Sibiu poate fi un avantaj. In acest sens Clubul va dezvolta parteneriate cu universitatile, liceele si scolile din judetul Sibiu.
Sambata, 13 Iunie 2015, ora 15:36
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Tragedia de la Hosman s-a petrecut din cauza vitezei - Trei morti, printre care un minor
Accidentul cumplit de la Hosman s-a petrecut pe fondul vitezei excesive. Trei persoane au murit in ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor