Intalnire istorica: Siegfried Muresan spune ca Partidul Popular European va avea un summit in 2019 la Sibiu

Sambata, 03 Noiembrie 2018, ora 20:14
2430 citiri
Intalnire istorica: Siegfried Muresan spune ca Partidul Popular European va avea un summit in 2019 la Sibiu
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a anuntat ca Partidul Popular European (PPE) va avea un summit, in anul 2019, la Sibiu, un eveniment care va fi organizat in plina campanie electorala pentru alegerile europarlamentare. PPE va desemna, saptamana viitoare, intr-un Congres, candidatul la sefia CE.

"Pe 9 mai 2019 va avea loc o intalnire cu caracter istoric la Sibiu, si anume va avea loc o reuniune a tuturor sefilor de state si de guverne din Uniunea Europeana, reuniune la care se va discuta despre viitorul Uniunii Europene. Intotdeauna Partidul Popular European, inaintea tuturor reuniunilor sefilor de state si de guverne, organizeaza o reuniune a sefilor de state si de guverne, ce apartin familiei noastre politice, adica toti presedintii de tara si prim-ministrii care provin din partide membre ale Partidului Popular European, se intalnesc pentru a pregati marele summit, pentru a pregati Consiliul European.

Va imaginati ca, daca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si toti ceilalti prim-ministri ai PPE se intalnesc intr-o sala sa pregateasca Consiliul European, atunci deciziile pe care ei le iau, vor da coloana vertebrala a deciziei luate la summit-ul mare", a declarat Siegfriend Muresan, dupa evenimentul "Summitul de la Sibiu - prioritati si valori pentru viitorul Uniunii Europene", care a avut loc, sambata, la Sibiu.

Eurodeputatul PNL a mai spus ca ultimul summit de acest fel a fost organizat de catre PPE la Salzburg, pe 19 septembrie.

"PPE a organizat in trecut, mereu, cand au existat asemenea reuniuni informale ale sefilor de state si de guverne si un summit PPE inaintea summit-ului mare, ultimul a avut loc pe 19 septembrie la Salzburg, inaintea summit-ului mare, organizat de presedintia austriaca, a avut loc si summit-ul PPE, asadar Partidul Popular European este dispus sa organizeze un summit PPE la Sibiu, inaintea summit-ului mare, un summit pe care il vom organiza ca familie, PPE impreuna cu Partidul National Liberal, cu celalalt partid, membru PPE din Romania si unul din cele mai influente partide membre ale PPE si este evident ca acest summit va avea loc in plina campanie electorala", a mai spus Muresan.

Acesta a adaugat ca va fi ales candidatul pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, la Congresul PPE care se va desfasura la Helsinki, in perioada 7-8 noiembrie.

"Saptamana viitoare, PPE va organiza la Helsinki, in Finlanda, Congresul prin care practic, lansam campania pentru alegerile europarlamentare, vom alege candidatul nostru pentru pozitia de presedinte al Comisiei Europene. Dupa acest Congres foarte important pentru toata UE, vor incepe si pregatirile pentru summit-ul de la Sibiu, de indata ce vom avea detalii, vi le vom oferi".

Pe 11 octombrie, presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii il vor sustine pe liderul grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, pentru functia de presedinte al Comisiei Europene. Un alt candidat inscris in cursa pentru sefia CE, din partea PPE, este Alexander Stubb. Acesta a venit in vizita la Bucuresti, e 29 octombrie, unde a prezentat, la BEx al PNL, cateva puncte din programul pe care l-ar derula daca ar prelua presedintia Comisiei Europene.

Alegerile europarlamentare vor avea loc in luna mai a anului viitor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#summit PPE Sibiu , #europarlamentar