Traficul de date mobile va creste de 300 ori pana in 2015

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 19:48
1048 citiri
Traficul de date mobile va creste de 300 ori pana in 2015

Traficul de date mobile va creste de 300 ori pana in 2015, iar numarul de persoane conectate va creste la cinci miliarde, la nivel mondial, a declarat directorul general al Nokia Siemens Networks Romania, Dragos Chivu.

Estimam o crestere de 300 de ori a traficului de date mobile la nivel mondial pana in 2015. In acest context, utilizarea unei tehnologii 4G, respectiv Long Term Evolution (LTE), va ajunge de la nivelul de dorinta la cel de necesitate. Desi este inca o piata mica, traficul de date mobile va creste abrupt", a declarat Dragos Chivu.

Potrivit lui Chivu, pentru furnizorii de servicii de comunicatii, solutia LTE va aduce o utilizare mai eficienta si mai flexibila a spectrului de frecventa precum si o simplificare a arhitecturii retelelor.

"Astfel se vor reduce semnificativ costurile volumului de trafic transferat, permitandu-le operatorilor sa ofere tarife de acces la Internet cu un tarif lunar fix, cu mentinerea profitabilitatii. De asemenea, solutia LTE ofera o flexibilitate exceptionala de implementare, prin care operatorii au posibilitatea de a oferi o capacitate mai mare in zonele unde exista consum ridicat de trafic", a explicat acesta.

De asemenea, potrivit directorului Nokia, LTE va aduce utilizatorilor finali o viteza marita de transfer, fara a plati mai mult.

"LTE va aduce viteze reale de banda larga, aducand aplicatii de date avansate fara intarziere pe terminale mobile. Aplicatiile de browsing, video sharing, descarcare de fisiere de muzica si multe alte aplicatii vor raspunde imediat. Chiar daca va fi o tehnologie de 10 ori mai buna, utilizatorii finali nu vor plati de 10 ori mai mult", a explicat Chivu.

Astfel, Dragos Chivu a exmplificat ca prin tehnologia LTE un fisier de 100 MB va putea fi descarcat in cinci secunde, in timp ce prin tehnologia High Speed Packet Access (HSPA) aceasta operatiune poate fi realizata in 56 secunde.

Acesta a mai spus ca introducerea serviciilor de comunicatii 4G ar putea conduce la aparitia unui nou operator de telecomunicatii pe piata romaneasca si tehnologia LTE at putea fi utilizata comercial de un operator local incepand cu anul 2011. "In zilele urmatoare vom prezenta tehnologia operatorilor Orange, Vodafone, Cosmote si RCS care o vor si testa", a mai spus Chivu.

Furnizorul de hardware, software si servicii pentru industria de telecomunicatii, Nokia Siemens Networks, are aproximativ 60.000 de angajati in peste 150 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#trafic date mobile, #piata mondiala trafic date, #retele trafic date mobile, #viteza transfer date mobile, #pret trafic date mobile , #Romania