Joburi pe viata la Siemens!

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 19:22
3917 citiri
Joburi pe viata la Siemens!

Germania corporatista ne surprinde cu o stire aproape neverosimila pentru perioada de criza economica pe care o traverseaza Uniunea Europeana.

Compania Siemens s-a angajat sa asigure pastrarea locurilor de munca ale muncitorilor germani pe durata intregii cariere, in urma renegocierii intelegerilor cu sindicatele a caror valabilitate expira in anul curent.

Potrivit informatiilor publicate de Financial Times, compania a anuntat ca a semnat un acord cu consiliul angajatilor si membrii sindicatului IG Metall, care include o clauza ce interzice disponibilizarile fortate in randul celor 128.000 de muncitori din Germania.

Decizia companiei i-a luat prin surprindere chiar si pe analistii germani, obisnuiti cu relatiile speciale intre sindicatele germane si patronat.

Masura risca sa limiteze capacitatea de negociere a companiei in cazul unor cereri nejustificate de marire a salariilor, compania fiind lipsita de instrumentul prin care ar putea contracara efectele negative asupra afacerii.

Totusi, Siemens a reusit sa modereze asteptarile salariale ale sindicatelor, a implementat un program flexibil de lucru si a protejat forta de munca inalt calificata pe fondul deficitului de forta de munca de acest gen de pe piata germana.

Exceptional este si termenul de garantie a locurilor de munca, cel mai lung termen similar este de 10 ani, acordat de compania Daimler.

Oficialii companiei Siemens au caracterizat recentul acord ca un semn al angajamentului fata de Germania.

Obiectivul pastrarii locurilor de munca va fi realizat printr-o combinatie de masuri intre care mutarea personalului intre facilitatile de productie din Germania, programul redus de lucru, stimulate de masurile fiscale luate de statul german in sprijinul companiilor.

Acordul are insa o limitare importanta. El poate fi denuntat unilateral de catre oricare din parti incepand cu anul 2013.

Beneficiile acordului se vor aplica si companiilor subsidiare ale grupului Siemens cu exceptia diviziei de IT.

Privita din Romania, masura este cu atat mai surprinzatoare cu cat la noi autoritatile se grabesc sa modifice Codul Muncii pentru a permite angajatorilor sa faca mai usor concedieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#locuri munca Siemens , #stiri Siemens