Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Mita la Siemens: Principalul suspect, audiat de procurorii germani

Luni, 26 Mai 2008, ora 14:13
1595 citiri
Mita la Siemens: Principalul suspect, audiat de procurorii germani

Principalul suspect din cadrul scandalului de mita si coruptie de la compania tehnologica Siemens va fi anchetat pentru acuzatia de delapidare, intr-un proces demarat luni.

Reinhard Siekaczek, care a lucrat la Siemens timp de aproape patruzeci de ani, este acuzat ca a dezvoltat un sistem de fonduri pentru mite acordate cu scopul de a obtine contracte si pentru infiintarea unei retele de firme ce facilitau transferul de numerar, relateaza Reuters.

Scandalul, care a degenerat intr-unul dintre cele mai mari anchete de mita din istoria corporatiilor germane si a dus la demisia presedintelui companiei, Heinrich von Pierer precum si a directorului executiv, a afectat grav imaginea Siemens, un simbol al sectorului industrial german.

Curtea, care a acordat procesului o perioada de 15 zile, ar putea sa ii audieze pe Pierer si pe Thomas Ganswindt, care conduceau afacerile de telecomunicatii ale Siemens.

Siekaczek facea parte din conducerea unitatii de echipamente de telecomunicatii COM, divizia asupra careia a fost concentrata ancheta.

Siekaczek a spus ca va coopera cu anchetatorii si ca a depus deja marturile intr-un proces anterior cu privire la divizia COM.

In declaratia de la acel moment, acesta a spus ca i s-a solicitat de mai multe ori in 1999 si 2000 sa puna bazele unor fonduri pentru mita, si a adaugat ca era la curent cu numeroase scheme de coruptie in zeci de tari.

Siemens, care produce orice de la scannere medicale si trenuri de mare viteza la centrale eoliene si dispozitive de iluminat, este supusa unor investigatii la nivel mondial, fiind acuzata ca a mituit clientii pentru a obtine unele contracte.

Comisia pentru Schimb si Valori Mobiliare din Statele Unite cerceteaza, de asemenea, cazul.

Compania ar putea primi amenzi foarte mari sau, in Statele Unite, interdictia de a participa la anumite licitatii.

In octombrie, procurorii germani au amendat grupul cu 201 milioane euro, dupa ce a descoperit mite in valoare de milioane acordate Nigeriei, Rusiei si Libiei.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Un scandal de corupție riscă să afecteze guvernul Viktor Orban. Soțul unei foste ministre a Justiției a publicat o înregistrare compromițătoare
Un scandal de corupție riscă să afecteze guvernul Viktor Orban. Soțul unei foste ministre a Justiției a publicat o înregistrare compromițătoare
Procurorii din Ungaria investighează declaraţiile făcute de un fost membru al guvernului care susţine că are dovada influenţării unui caz de corupţie şi au audiat-o ca martor pe fostul...
#proces, #mita, #Germania, #contract, #firma, #coruptie, #suspect, #Siemens , #stiri Siemens
Comentarii
S
spaima vaqarilor
rank 1