Nokia Siemens, acuzata ca a ajutat Iranul cu echipamente pentru spionaj

Sambata, 21 August 2010, ora 14:43
1442 citiri
Nokia Siemens, acuzata ca a ajutat Iranul cu echipamente pentru spionaj

Nokia Siemens Networks a declarat, vineri, ca respinge un proces depus intr-un tribunal din SUA de catre un jurnalist iranian aflat in inchisoare si de fiul sau, care au acuzat compania de telecomunicatii europene ca a furnizat instrumente guvernului iranian pentru a spiona proprii cetateni.

"Procesul Saharkhiz este adus la locul nepotrivit, impotriva companiei gresite si pe o premisa gresita", a anuntat compania intr-un e-mail trimis CNN.

"Cei doi pretind un tratament brutal din partea guvernului din Iran, dar nu au dat in judecata acest guvern. In schimb, ei incearca sa dea vina pe Nokia Siemens Networks pentru actele autoritatile iraniene prin depunerea un proces in SUA, o tara care nu are absolut nicio legatura cu problema", se mai arata in email.

La inceputul acestei saptamani, bloggerul iranian Mehdi Saharkhiz din New Jersey a intentat un proces intr-un tribunal federal al SUA impotriva Nokia Siemens Networks, in numele tatalui sau, Isa, care se afla intr-o inchisoare iraniana din iulie 2009.

Acesta acuza compania de telecomunicatii ca a ajutat guvernul iranian sa stabileasca "centre de spionaj", care se presupune ca au fost folosite pentru a monitoriza convorbirile lui Saharkhiz de pe telefonul mobil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Nokia Siemens Network, #echipament spionaj , #stiri Siemens
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
Give me a fucking break ! Feciorul ( ' impins de la spate ' de catre cei care au interes ) umbla dupa bani ( nemunciti ), in vreme ce tatal lucra pentru ' colonialisti '...