Siemens va instala turbine eoliene in Marea Neagra

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 12:50
10044 citiri
Siemens va instala turbine eoliene in Marea Neagra
foto: finfacts.com

Centralele eoliene romanesti din largul Marii Neagre sunt cu un pas mai aproape de a deveni realitate, anunta Petru Ruset, directorul Diviziei Energy Products Solutions&Services a Siemens Romania.

"Sunten implicati in mai multe proiecte din sectorul energiei eoliene de tarm si de larg din Romania, ce au sanse mari de succes", spune Ruset, citat de The Diplomat.

Pentru ca pe tarmul romanesc al Marii Negre, in Dobrogea, terenurile corespunzatoare au vor fi ocupate de mari parcuri eoliene in doar cativa ani, Ruset sustine ca dezvoltarea centralelor de larg are tot mai mute sanse de reusita.

Sudul tarii va deveni in scurt timp un mare parc eolian

Construirea unei astfel de centrale eoliene de larg dureaza intre 3 si 5 ani, iar capacitatea standard a turbinelor instalate este de 3,6 megawati, fata de doar 2,3 megawati, in cazul centralelor de tarm.

Turbinele sunt instalate la o adancime medie cuprinsa intre 100 si 200 de metri.

Investitorii s-au ferit pana acum sa investeasca in centrale eoliene de larg, in Romania, din cauza costurilor ridicate, dar si a faptului ca platforma continentala a Marii Negre este ingusta.

Romania va avea o capacitate de energie eoliana de 545 MW

Legislatia din Romania nu prevede o distanta minima fata de tarm la care pot fi instalate turbinele eoliene, iar Guvenrul va trebui sa adopte in acest sens un regulament special pentru sursele alternative de energie, in aceasta vara.

Siemens, lider pe piata turbinelor eoliene de larg, va lansa la sfarsitul acestui an prima turbina eoliana plutitoare de scara mare din lume, ce s-ar preta foarte bine si la piata din Romania.

Marile companii ar putea renunta la investitiile in energia eoliana, in Romania

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#centrale eoliene Marea Neagra, #turbine eoliene larg Romania , #stiri Siemens
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Si la ce ie bune ielicele astea in mijlocu marii toarasi? Ca nu sta nimeni acolo pe langa iele! Ca dupa cum sa vede din poza, ielicele astea pare bune sa sa lege vapoarele de iele ca sa nu le ia valurile!