"Francesca", subiect de discutie intre Berlusconi si Boc

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 17:56
1608 citiri
"Francesca", subiect de discutie intre Berlusconi si Boc

Premierul Emil Boc a declarat joi, la Roma, ca a avut o discutie "in particular" cu omologul sau, Silvio Berlusconi, despre interzicerea filmului "Francesca" in Italia, dar a evitat sa prezinte concluziile discutiei, precizand ca si acestea sunt "particulare".

"Am avut in particular si o asemenea discutie", a declarat Boc, la solicitarea ziaristilor. Intrebat care au fost concluziile discutiei, premierul a raspuns: "particulare".

Seful Executivului a declarat saptamana trecuta ca va discuta cu omologul sau italian, Silvio Berlusconi, despre interzicerea in cinematografele italiene a filmului "Francesca", care a reprezentat Romania la Festivalul International de la Venetia.

"Ma duc in Italia si ma pregatesc sa am o discutie cu premierul Silvio Berlusconi. In primul rand este vorba despre libertatea de exprimare, in al doilea rand despre creatia artistica. Cred ca este un exces care trebuie rezolvat", a declarat atunci Boc.

Pelicula "Francesca" regizata de Bobby Paunescu nu va mai fi proiectata in cinematografele italiene pe motiv ca regizorul este implicat in doua procese pentru calomnie, informa cotidianul L'Arena in urma cu aproape doua saptamani. Filmul a starnit controverse inca de la premiera la Festivalul de Film de la Venetia.

Decizia a fost luata de responsabilul local al Circuitului Cinematografic din Venetia, dupa ce casa de distributie a filmului, Fandango, ar fi fost avertizata asupra replicilor calomniatoare din film.

Pe numele lui Bobby Paunescu au fost depuse doua plangeri penale, de catre primarul Flavio Tosi si deputata italiana Alessandra Mussolini, ale caror nume apar in film. Primarul Veronei nu s-a aratat susprins de decizia de a opri de la difuzare filmul, reiterand intentia de a continua procesul contra lui Paunescu.

Nepoata dictatorului Benito Mussolini a anuntat ca isi va consulta avocatul in legatura cu aceasta problema, considerand anormale derapajele de limbaj din filmul ce reprezinta Romania la Festivalul International de la Venetia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#filmul Francesca, #Boc Italia, #discutie Berlusconi Boc , #premierul Italiei
Comentarii
R
roman din italia
rank 1
era de asteptat ,romani nu stiu ca in italia in televiziune si presa arata ce vrea berlusconi
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Mie imi place atmosfera ... mai ne certam , mai ne impacam ...