Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doua romance, acuzate de marturie falsa in procesul Berlusconi

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 08:18
1957 citiri
Doua romance, acuzate de marturie falsa in procesul Berlusconi

Procuratura italiana cerceteaza doua romance, printre cele 32 de persoane, de la fete de companie, parlamentari, jurnalisti si muzicieni, pe care ii banuieste de marturie falsa intr-unul dintre procesele lui Silvio Berlusconi.

Ioana Visan si Ioana Claudia Amarghioalei figureaza in lista celor cercetati ca ar fi depus marturie in favoarea fostului premier italian, condamnat recent in cazul "Rubygate" la sapte ani de inchisoare, scrie urbanpost.it.

Cele 32 de persoane au sustinut in fata autoritatilor ca la vila premierului se desfasurau doar cine elegante, nici vorba de petreceri "bunga bunga", si ca Ruby, prostituata pentru care a fost condamnat Berlusconi, era majora.

Procurorul din Milano a intocmit o lista cu cei care au dat marturii false pentru a-l apara pe fostul premier si ar putea construi cazuri penale pentru fiecare in parte.

Berlusconi nu intentioneaza sa se predea dupa sentinta pronuntata luni, ce ii interzice, pentru totdeauna, accesul la functii publice si il condamna la sapte ani de inchisoare. Fostul premier poate face apel.

"Voi rezista pentru ca, nu numai ca este o nedreptate, e o ofensa la adresa tuturor italienilor ce au crezut in mine si au avut incredere in angajamentul meu fata de tara", a spus liderul PDL.

Berlusconi se declara convins ca a primit sentinta pentru ca se incearca eliminarea sa din viata politica italiana si nu pentru ca se face vinovat de ceva. "Eram absolut convins ca ma vor achita deoarece nu era nicio posibilitate de a ma condamna pe baza faptelor. In schimb, a fost emisa o sentinta incredibila, de o violenta neimaintalnita pana acum, pentru a incerca sa ma elimine din viata politica a acestei tari", a aratat acesta intr-un comunicat de presa.

Silvio Berlusconi - sapte ani de inchisoare in dosarul "Rubygate" (Video)

Fostul premier a fost condamnat pentru santaj si sex cu o minora. Berlusconi este acuzat ca ar fi platit-o pe Karima El Mahroug, cunoscuta drept Ruby, pentru a intretine relatii sexuale cu ea pe cand era inca minora.

In plus, este acuzat ca s-a folosit de functia sa pentru a o elibera pe Ruby din custodia politiei, cand a fost acuzata de furt intr-un alt caz.

Cei doi neaga ca ar fi intretinut relatii sexuale. Totusi, tanara recunoaste ca a primit 7.000 de euro de la fostul premier, drept cadou.

Procurorii au sustinut ca cei doi ar fi facut sex in timpul binecunoscutelor petreceri "bunga-bunga" organizate de Berlusconi.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Berlusconi proces romance marturie falsa, #romance marturie proces Berlusconi , #scandal