Berlusconi: Europenii au fost dezinformati in timpul conflictului georgian

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 22:56
2048 citiri
Berlusconi: Europenii au fost dezinformati in timpul conflictului georgian

Cetatenii din Europa au fost dezinformati in timpul conflictului dintre Georgia si Rusia, a denuntat, joi, la Kremlin, seful Guvernului italian Silvio Berlusconi.

Totodata, Berlusconi a salutat progresele inregistrate de Rusia catre o "democratie deplina si completa", relateaza AFP.

"As vrea ca cetatenii din Europa si din lume sa stie in ce constau faptele reale care au dus la acest conflict", a declarat el in cursul unei conferinte de presa, dupa reuniunea cu presedintele rus Dmitri Medvedev.

"Cunoasterea faptelor poata ajuta comunitatea internationala sa depaseasca dezinformarea (...) care a indepartat opinia publica de realitate", a adaugat Berlusconi.

Medvedev i-a multumit pentru "pozitia sa ponderata si amicala" din timpul conflictului marcat de intrarea masiva de trupe ruse, in 8 august, in Georgia, in conditiile in care Tbilisi a incercat sa preia controlul cu forta asupra asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.

"Va dorim noroc in progresul continuu al tarii voastre catre o democratie completa si deplina", a adaugat seful Guvernului italian.

Berlusconi s-a intalnit apoi cu premierul Vladimir Putin, cu care Il Cavaliere a fost apropiat inca din perioada in care Putin era presedintele Rusiei.

"Sunt incantat ca relatiile noastre personale s-au transformat in relatii interstatale", a spus Putin, salutand un "mare prieten al Rusiei", la resedinta sa din Novo Ogarevo, in apropiere de Moscova.

"Colaborarea noastra a devenit o colaborare strategica. Italia este al doilea partener (economic - n.red.) al Rusiei si vrem sa devina principalul partener in toate", a subliniat Berlusconi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Silvio Berlusconi, #Dmitri Medvedev, #Vladimir Putin, #Occident, #dezinformare, #Rusia, #Georgia , #stiri Silvio Berlusconi