Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, lua mita cu sacosa

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 20:31
3099 citiri
Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, lua mita cu sacosa
Foto: Arhiva

Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, ar fi primit atat in septembrie cat si in octombrie mita de la subordonati, momentele fiind inregistrate video cu fiecare ocazie, potrivit motivarii TB, in care se arata ca inaltul functionar il sfatuia pe intermediar sa nu recunoasca nicio eventuala acuzatie

In motivarea deciziei din 16 octombrie a Tribunalului Bucuresti, prin care Silviu Bian, fost presedinte al ANOFM, a fost arestat preventiv pentru luare de mita, se arata ca acesta "a fost surprins in diferite ipostaze suspecte de loc si timp, cu sume mari de bani a caror provenienta nu o poate explica plauzibil, culminand cu prinderea lui in flagrant cand a primit suma de 82.000 de lei, bani inscriptionati cu mentiunea 'mita' inscrisa cu instrument scriptural de culoare verde fluorescent".

Silviu Bian, arestat pentru 29 de zile - Boc l-a demis de la sefia ANOFM (Video)

Judecatorii TB spun ca, din probele stranse de procurori reiese ca, pe 17 septembrie, ca urmare a unor convorbiri telefonice purtate intre inculpat si denuntatorul din acest dosar, cel care ar fi strans sumele de bani de la subordonati, s-a stabilit ca acestia sa se intalneasca in dupa-amiaza aceleiasi zile, pentru ca Bian sa primeasca sumele solicitate, stranse de la persoanele care lucreaza in cadrul unor proiecte ce se deruleaza din fonduri europene, in cadrul ANOFM, respectiv a sumelor de 19.000 de lei si 22.000 de euro.

Silviu Bian, exclus din PDL

"Potrivit inregistrarilor audio-video, sumele de bani mentionate au fost introduse de R.C. (denuntatorul, n.r.) intr-o punga de plastic transparenta, apoi intr-o alta punga de culoare rosie. Inregistrarea ambientala video a relevat continuitatea intre momentul introducerii banilor in punga si momentul remiterii catre inculpat, neexistand dubii cu privire la continutul acesteia", se arata in motivarea citata.

Astfel, judecatorii au respins apararea lui Bian, care a sustinut ca nu stia ca in punga primita ar fi bani, ci doar sticle de batutura si cafea, atentii pe care, de altfel, le primea des.

De asemenea, din interceptarile ambientale reiese ca Bian l-ar fi intrebat pe denuntator ce este in punga, acesta raspaunzandu-i "sunt aia...stiti dumneavoastra", iar inregistrarea video dovedeste ca fostul sef al ANOFM a deschis portiera autoturismului cu care venise si a pus punga de culoare rosie pe bancheta din spate.

Potrivit declaratiei sale de avere, Silviu Bian detine patru terenuri, patru locuinte, doua autoturisme si un tractor. Salariul lui la ANOFM de 4.500 de lei pe luna.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#silviu bian mita anofm, #motivare tribunal arestare silviu bian, #sef ANOFM arestat , #ANOFM
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
E aproape un soc, toata lumea stia ca suntem condusi de sfinti.