Cum va gestiona Silviu Prigoana problema cladirilor de patrimoniu lasate in paragina

Marti, 05 Iunie 2012, ora 11:59
3732 citiri
Cum va gestiona Silviu Prigoana problema cladirilor de patrimoniu lasate in paragina
Foto: Arhiva

Observam cum cladirile de patrimoniu din Bucuresti dispar una cate una sau, in cazul in care nu au fost demolate inca, starea acestora este una de continua degradare.

Multe dintre ele au disparut pentru a face loc unor proiecte megalomanice de infrastructura, iar altele, ca urmare a dezinteresului si a lipsei de viziune din partea autoritatilor locale.

Multe dintre aceste cladiri ce fac parte din istoria si cultura noastra nu mai pot fi recuperate.

Aceasta problema a fost abordata in contextul actual al campaniei electorale. Unul dintre candidatii la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, vorbeste in programul sau electoral despre aceasta problema si despre modul in care isi propune sa o solutioneze.

Iata ce a declarat recent: "In Bucuresti au fost demolate circa 4.000 de case incepand cu bombardamentele, buldozerele comunismului, dezvoltatorii imobiliari. A fi un adevarat patriot inseamna a conserva patrimoniul".

Referitor la solutionarea acestei situatii, Prigoana a anuntat ca lucreaza in aceasta perioada, impreuna cu mai multi arhitecti, la elaborarea unui proiect pentru reconstructia monumentelor care au fost bombardate sau demolate. In paralel insa se impun masuri de conservare si de consolidare a ceea ce a ramas, precizeaza candidatul PDL la Primaria Capitalei.

Alegeri Bucuresti 2012

"Vom face un catalog al tuturor edificiilor distruse de bombardament, buldozerele comunismului sau dezvoltatorii imobiliari. (...)Sper ca in doua luni sa fie gata catalogul cu acele edificii, in momentul de fata exista din perioada razboiului numai niste fise ale respectivelor cladiri. Speranta mea e sa construim bucatica cu bucatica fostul Bucuresti interbelic, tot ce s-a demolat in perioada comunista", a mai spus Silviu Prigoana.

Candidatul PDL a mai adaugat ca cei interesati de conservarea cladirilor din Bucuresti de importanta istorica vor beneficia de scutiri de taxe si impozite pe terenuri si cladire. In plus, Prigoana sustine ca va propune Patriarhiei un proiect de reconstruire a bisericilor demolate in comunism.

"Inclusiv cu Patriarhia urmeaza sa avem un proiect de reconstruire a bisericilor demolate in comunism - Biserica Sf. Vineri si in urmatorii 10-20 de ani, Bucurestiul sa aiba locuri unde lumea sa vina in pelerinaj si sa vada monumente istorice conservate, chiar daca ele sunt reconstruite, facute replica", a mai spus Prigoana.

In Bucuresti exista 2821 cladiri de patrimoniu inregistrate in 2010, majoritatea in stare precara.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Prigoana cladiri patrimoniu, #Prigoana proiecte Bucuresti, #Prigoana cladiri deteriorate, #Prigoana campanie electorala, #alegeri locale Bucuresti , #candidat Primaria Bucuresti