Oprescu refuza o confruntare televizata cu Prigoana - Bani, parcari, maidanezi

Marti, 22 Mai 2012, ora 18:28
3150 citiri
Oprescu refuza o confruntare televizata cu Prigoana - Bani, parcari, maidanezi
Foto: prigoana.ro

Candidatul PDL la primaria Capitalei, Silviu Prigoana, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca actualul primar general nu doreste o confruntare directa cu el sau cu alti candidati la fotoliul de primar al Bucurestiului.

"Totul a plecat de la emisiunea de aseara de la o televiziune unde trebuia sa fie o confruntare intre candidatii la primaria Capitalei si mai multi candidati au refuzat sa intre cu mine in confruntare directa, unul dintre acestia fiind si actualul primar in functie, domnul profesor Sorin Oprescu care a refuzat in mod sistematic sa intre in confruntare directa", a declarat Prigoana.

El i-a cerut public lui Sorin Oprescu sa mearga la o confruntare directa "in fata cetatenilor".

"Pentru aceste motive si multe altele ii solicit public domnului profesor doctor Sorin Oprescu o confruntare directa si nu una ci mai multe confruntari directe in fata cetatenilor Bucurestiului la orice emisiune considera dansul, astept oferta staff-ului dansului de campanie", a conchis Prigoana.

Alegeri Locale 2012

"Sorin Oprescu a demonstrat ca poate face proiectele PDL cu bani mai multi"

Silviu Prigoana a ironizat si sloganul de campanie al lui Sorin Oprescu "Am demonstrat ca se poate".

"Am sesizat sloganul domnului profesor doctor Sorin Oprescu (...) care spune ca ca 'a demonstrat ca se poate', deci domnul Sorin Oprescu are niste bannere, apare poza dansului si sloganul "Am demonstrat ca se poate". A demonstrat ca se poate, de exemplu sa fii impotriva unui proiect gen Pasajul Basarab, dansul fiind Consilier General s-a opus acestui proiect si dansul a demonstrat pana la urma, chiar daca a fost impotriva proiectului, el a fost realizat", a spus candidatul PDL la primaria Capitalei.

Acesta a explicat ca majoritatea proiectelor incepute in mandatele altor primari si terminate in mandatul lui Sorin Oprescu au fost supraevaluate, pentru unele dintre ele cheltuindu-se chiar dublu fata de suma bugetata initial.

"A demonstrat ca toate proiectele PDL se pot finaliza, dar la costuri mult mai mari, costurile initiale, va dau un exemplu, al Pasajului Basarab care a fost gandit in perioada cand primar era Traian Basescu, costa un pret si pana la urma s-a ajuns la 70 milioane euro mai mult, deci pasajul de proiectul initial si bugetat initial a costat cu 70 mil euro in plus, deci cum ne spune domnul Oprescu, a demonstrat ca se poate.

Stadionul National i-a dublat pretul de la 119 mil de euro la 234 mil, deci din nou domnul profesor doctor Sorin Oprescu ne-a demonstrat ca se poate. Parcurile Capitalei au costat aproape 200 mil de euro in 4 ani, s-au facut investitii pe care nu am sesizat decat ceasurile de aur, lebedele respective s.a.m.d.", a completat pedelistul.

Proiectul Esplanada, un Rai al maidanezilor

De asemenea, democrat - liberalul a tinut sa reaminteasca si proiectul care a facut atata valva printre locuitorii Capitalei sianume autostrada suspendata, care "este inca in stadiul de proiect" dar si proiectul "Esplanada" care a ramas "un Rai al maidanezilor".

"O alta primisiune electorala din campania domnului Sorin Oprescu pentru care a fost votat de cetatenii Bucurestiului, a fost autostrada suspendata, care dupa 4 ani este inca in stadiul de proiect. (...)Esplanada, un alt proiect cu care a venit in fata electoratului si pentru care a fost votat domnul profesor doctor Sorin Oprescu, unde a promis ca vor zburda caprioare, mai degraba este un rai al maidanezilor. A promis ca va realiza un plan de urbanism general, care nu este nici astazi gata, dupa 4 ani de zile, s-au dat doua prelungiri si trebuie pana la urma fortat sa faca acest lucru", a mai adaugat Prigoana.

Alegeri Bucuresti 2012

"Nu a construit nici una din cele 11 mii de parcari pe care le-a promis in campania electorala, incearca pe ultima suta de metri sa dea drumul la 400 de parcari, deci are un rest de 10.600 de locuri de parcare. In 2008, in campania electorala, domnul profesor doctor Sorin Oprescu promitea ca va acorda 44 mii de locuinte sociale si pana in acest moment a rezolvat doar 120 de cereri, deci are o restanta zdravana", a mai spus democrat-liberalul.

Cat despre lucrurile facute in campanie pentru atragerea a cat mai multor voturi din partea electoratului, Prigoana il acuza pe actualul edil ca ofera cetatenilor "tichete valorice pentru medicamente"

"Tot ce s-a intamplat in Bucuresti in momentul de fata, bun sau rau, s-a intamplat pe banii nostri, ai tuturor. Nu e corect ca cineva sa se foloseasca de campania electorala. Si va dau un exemplu de ieri (luni -n.red.) sau alaltaieri (duminica -n.red.) cand domnul profesor doctor Sorin Oprescu a facut o declaratie in care a spus ca o sa dea pensionarilor niste tichete valorice pentru medicamente. E interzis sa faci asa ceva in perioada electorala! Ai avut timp sa faci lucrul acesta de cand ai ajuns primar pana acum o luna de zile sau poti s-o faci foarte bine peste trei saptamani cand se termina campania electorala. Dar, sa o faci in campania electorala inseamna pentru mine un lucru inacceptabil", mai spune deputatul PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprescu refuza confruntare Prigoana, #Prigoana contracandidat Oprescu, #Prigoana Oprescu Esplanada , #candidat Primaria Bucuresti