Prigoana: Oprescu nu stie ce are de facut in Bucuresti

Vineri, 25 Mai 2012, ora 17:47
3255 citiri
Prigoana: Oprescu nu stie ce are de facut in Bucuresti

Candidatul PDL Bucuresti la Primaria Generala, deputatul Silviu Prigoana, a facut vineri o radiografie a platformei program prezentata de edilul-sef, Sorin Oprescu.

In urma analizei, concluzia a fost una singura: "Primarul general al Capitalei este total lipsit de viziune si nu stie ce are de facut in Bucuresti. Si asta pentru ca nu stie care sunt cu adevarat problemele cetatenilor si refuza sa inteleaga ca nu are cum sa detina adevarul absolut", a declarat Silviu Prigoana.

Candidatul PDL Bucuresti a evaluat punctual lucrurile pe care Sorin Oprescu spune ca le-a facut si s-a dovedit faptul ca acestea sunt minciuni sau exagerari.

Astfel, Prigoana considera ca Sorin Oprescu minte cand spune ca a rezolvat problema traficului, de vreme ce intr-o zi cu ploaie distanta dintre Magheru si Aviatorilor se parcurge intr-o ora, iar cea din Ghencea pana la Piata Presei Libere in doua ore.

Din cele 11.000 de parcari promise, a realizat doar 200, mai sustine pedelistul. Iar investitiile in reteaua de apa si canalizare sunt doar pe hartie, dovada fiind faptul ca in sectoarele 4 si 5 aproape toate zonele de case sunt afectate de ploaia cazuta in ultimele doua zile.

In ceea ce priveste scolile, mai bine de jumatate dintre ele nu au fost inca reabilitate prin programul BEI si exista posibilitatea pierderii a 10 milioane de euro, acuza Prigoana. Asta in timp ce in domeniul culturii, Oprescu nu ar fi facut nimic, dandu-se in schimb in spectacol cu cel mai mare carnat din lume.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

In conditiile in care Bucurestiul este cea mai poluata Capitala din Europa, traficul la ora de varf se desfasoara la cea mai mica viteza orara de pe contininent (11km/h), iar 40.000 de bucuresteni au fost muscati de caini in mandatul sau, cu siguranta Sorin Oprescu si-a dovedit incapacitatea manageriala si nu mai merita un al doilea mandat, crede Prigoana.

Singurele investitii care au fost duse la bun-sfarsit in mandatul sau au fost pornite in timpul predecesorilor sai, Adriean Videanu si Traian Basescu, aminteste candidatul PDL. In acest context, singurul adaos al lui Sorin Oprescu este dat de marirea pretului proiectelor. Asa se face ca Stadionul National a costat 234 de milioane de euro in loc de 119 milioane, atat cat fusese proiectat, iar Pasajul Basarab a fost scumpit cu 70 de milioane de euro.

Dezvoltarea urbanistica a fost si ea puternic defectuoasa, pentru ca Sorin Orpescu nu a facut Planul de Urbanism General promis in 2008, arata Prigoana. Asta in timp ce rata de absorbtie a fondurilor europene atinge fabuloasa cifra de 0,05% din totalul avut la dispozitie. Iar datoria RADET-ului a crescut de la 170 de milioane de euro, cand a obtinut functia de Primar General, la 500 de milioane de euro in acest moment.

"Primarul general uita ce promite, nu finalizeaza decat proiectele altora, singurul sau adaos sunt preturile exorbitante. E clar ca prorgramul meu este pentru bucuresteni, in timp ce al lui este un science fiction", a mai punctat Silviu Prigoana.

In incheierea conferintei de presa, candidatul PDL Bucuresti a trimis o scrisoare deschisa prin care il provoaca pe Sorin Oprescu la o serie de confruntari electorale in care sa se compare solutiile oferite de cei doi principali candidati pentru Primaria Generala.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Prigoana Oprescu confruntare, #Prigoana parcari Oprescu, #Prigoana costuri Oprescu , #candidat Primaria Bucuresti