Prigoana vrea sa fie deputat, iar consilierul lui Vacaroiu senator

Marti, 08 Iulie 2008, ora 17:45
1823 citiri
Prigoana vrea sa fie deputat, iar consilierul lui Vacaroiu senator

Silviu Prigoana a declarat marti ca intentioneaza sa candideze la Camera Deputatilor, purtatorul de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a anuntat ca vrea sa ajunga senator, in timp ce alti lideri din afara actualului Parlament, precum Valeriu Stoica sau Gigi Becali nu sunt tentati de manadatul de parlamentar.

Silviu Prigoana a precizat ca va participa la alegerile parlamentare pentru a obtine un mandat de deputat in colegiul electoral din zona in care locuieste, informeaza Newsin.

"Bineinteles ca voi candida!", a declarat Prigoana, care a mentionat ca inca nu s-a decis daca o va face in calitate de independent sau sub sigla unei formatiuni politice, desi "in principiu s-a discutat cu mai multe partide".

El a afirmat ca aceste chestiuni depind de modul in care vor fi conturate colegiile si si-a exprimat parerea ca cei care intra in cursa ar trebuie sa fie obligati sa fi locuit cel putin cinci ani in zona pe care doresc s-o reprezinte. Numele lui Silviu Prigoana a fost vehiculat si pentru Primaria Generala, fie ca independent, fie sustinut de PD-L.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, va candida pentru un nou mandat in Arges.

Si purtatorul sau de cuvant, Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, a precizat ca-si doreste un mandat de senator de Bucuresti, insa detaliile vor fi stabilite la nivelul central al partidului.

In calitate de "sustinator al filosofiei politice a lui Ion Iliescu", Alexandru a mentionat ca doreste sa continue linia data de acesta, cu sustinerea politica a lui Vacaroiu si sustinerea morala, "ca prieten", a lui Sorin Oprescu. De asemenea, Alexandru spune ca-si doreste sa candideze impotriva unui reprezentant "puternic al dreptei", precum Elena Udrea sau Vasile Blaga.

Fostul deputat PNL, Mona Musca, a precizat ca in momentul in care va decide o revenire, o va anunta public. "Mi-am impus sa nu dau niciun fel de declaratii presei. Cand renunt la aceasta hotarare o voi face fara niciun fel de discriminare", a comentat Musca, intrebata daca intentioneaza sa candideze intr-unul din colegiile uninominale.

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat ca-si pastreaza decizia din 2003 de a nu mai face parte din Parlament. El a afirmat ca nu are dorinta de a participa la alegerile care se vor desfasura, pentru prima data, dupa un sistem uninominal.

Valeriu Stoica a demisionat din Parlament in 2003, invocand noi prevederi legate de incompatibilitatea calitatii de avocat cu cea de deputat si precizand ca este timpul sa-i lase pe cei tineri sa candideze.

Nici liderul PIN Cozmin Gusa nu si-a exprimat decizia de a candida pentru un nou mandat de parlamentar, pe motiv ca o hotarare va fi luata pana in septembrie, dar la nivelul conducerii partidului.

In schimb, liderul PNG-CD, Gigi Becali, a precizat ca nu candideaza pentru Legislativ.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul Ovidiu Ganț de la FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care s-a plâns în septembrie 2023 că a fost mușcat de ploșnite într-un tren cu care călătorea de la...
#parlamentari, #candidatura, #deputat, #senator, #Prigoana, #Andrei Alexandru , #deputat