De ce-au plecat, de ce-ar mai fi ramas? (Opinii)

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 00:10
10782 citiri
De ce-au plecat, de ce-ar mai fi ramas? (Opinii)

Familia Prigoana a plecat din PDL. Nu stiu cat din decizia celor doi mari politicieni romani, cunoscuti sub numele de regele gunoaielor si beizadeaua, este incercare de a-si gasi un loc cald pentru viitoarele parlamentare, cat este tafna pura si cat e masura preventiva ca nu cumva comisia de etica a Monicai Macovei sa se puna cu adevarat pe treaba.

Cert este ca Honorius s-a si instalat in PNL, partid lovit si el de un infinit ridicol dupa aceasta achizitie.

In iarna lui 2010, Prigoana jr. candida impotriva lui Radu Stroe in sectorul I din Bucuresti, campanie in care liberalii nu au facut economie de calificative la adresa actualului lor coleg.

De exemplu, in opinia lui Ludovic Orban, candidatura lui Honoriu Prigoana era "o sfidare si o jignire la adresa tuturor cetatenilor Romaniei, printre care sunt milioane de romani de zece ori mai buni decat aceasta beizadea, acest baiat al unui om care isi castiga banii din contracte cu statul si cu administratiile locale ale PDL".

Andrei Chiliman a depus atunci chiar plangeri penale impotriva familiei Prigoana, acuzata de frauda electorala. Intre timp se pare insa ca PNL a capatat un stomac de fier apt sa digere orice deseu.

In ceea ce-l priveste pe Silviu Prigoana, este posibil sa onoreze cat de curand invitatia generoasa a lui Dan Diaconescu, care de ceva vreme l-a invitat in PPDD. Sincer, cred ca ar fi o buna alegere si pentu domnia sa si pentru partid. Se merita si se reprezinta reciproc. Cu plici cu tot.

Plecarea celor doi din PDL nu e nicio pierdere de imagine, dimpotriva. Dar promovarea lor a costat scump PDL. Candidaturile celor doi au fost autentice insulte la adresa bucurestenilor si au fost taxate ca atare. Iar faptul ca PDL a ajuns la un scor penibil in orasul care candva reprezenta principalul sau fief are legatura cu aceste candidaturi.

Cand incerci sa-l bagi bucurestenilor pe gat pe Silviu Prigoana, cand vrei sa sugerezi ca el este reprezentativ pentru electoratul Capitalei, nu reusesti decat sa enervezi si sa antagonizezi.

Iar dezertarea lui Silviu Prigoana nu face deca sa demonstreze ca dreptate au avut cei care au intors spatele acestei rusinoase candidaturi, inclusiv prin absenteism, nu cei care au propus-o si au sustinut-o.

Daca Elena Udrea inca nu intelege cat rau a facut PDL si de ce trebuie sa dispara definitiv din politica are acum cel mai bun exemplu.

Dar cazul scoala al familiei Prigoana nu este singular. Dupa cum s-a expandat prin asimilarea prea multor nulitati imorale, tot asa PDL a pierdut majoritatea, a pierdut guvernarea si continua sa piarda primari si parlamentari cu o viteza ametitoare. Decontul e greu, e costisitor si ar trebui sa fie o lectie nu doar pentru democrat-liberali, ci si pentru toti amatorii.

Ar trebui, dar nu este. USL inghite traseisti cu polonicul, iar partidul lui Mihai Razvan Ungureanu, menit pasamite sa reformeze dreapta si sa promoveze un altfel de politica, este si el o colectie de triste figuri, adunate de prin PNL, PSD si chiar PDL. Iar cine nu intelege sau uita, repeta.

Trist e ca, odata cu ei, tot repetam si noi.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Prigoana PDL, #Prigoana demisie, #Prigoana PNL, #Prigoana Diaconescu partid , #Honorius Prigoana