Silviu Prigoana, in sprijinul biciclistilor

Joi, 17 Mai 2012, ora 16:57
2418 citiri
Silviu Prigoana, in sprijinul biciclistilor
Foto: Arhiva

Un studiu recent arata ca Bucurestiul sta cel mai prost dintre toate capitalele europene in privinta utilizarii bicicletei, cu doar 0,7% dintre locuitori dispusi sa renunte la masina personala pentru a se deplasa cu acest mijloc de transport "verde".

La polul opus se afla Copenhaga, metropola comparabila ca numar de locuitori cu Bucurestiul, dar unde 60% dintre angajati folosesc bicicleta ca sa ajunga la munca.

Cadidatul PDL la Primaria Generala, Silviu Prigoana, considera ca principalul obstacol in calea dezvoltarii trasportului pe bicicleta in Bucuresti este lipsa infrastructurii. Astfel, nu este doar o chestiune de mentalitate a bucurestenilor, cat o absenta a pistelor pentru bicicletele pe care acestia sa le poata folosi.

Revenind la comparatia cu metropola daneza, studiul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis arata ca biciclistii din Copenhaga au la dispozitie 360 de kilometri de pista, in timp ce in Bucuresti numarul de kilometri de pista pentru biciclete nu trece de 150.

Mai mult, Silviu Prigoana s-a declarat deranjat nu doar de numarul limitat al pistelor pentru biciclete, cat si de modul in care au fost amplasate. El a spus ca pistele nu au ce cauta pe trotuar, argumentand ca "nu e voie ca bunica si nepotul sa mearga prin acelasi loc pe unde merge bicicleta".

"Pistele de biciclisti trebuie sa fie pe carosabil. Nu ai voie ca bunica, nepotul, sa mearga pe acelasi loc pe unde merge bicicleta. Copilul e copil, nu este el atent la bicicleta, baga mana intre spite si isi rupe mana", a apreciat Prigoana.

Redarea trotuarelor pietonilor si construirea de piste speciale pe carosabil reprezinta solutiile despre care Silviu Prigoana crede ca vor fluidiza traficul, incuraja transportul pe bicicleta si reduce poluare din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Prigoana biciclisti Bucuresti, #Silviu Prigoana piste bicicleta , #PDL