Simona Halep se califica in optimile de la Australian Open dupa ce ii da o lectie de tenis lui Venus Williams

Sambata, 19 Ianuarie 2019, ora 11:33
53370 citiri
Simona Halep se califica in optimile de la Australian Open dupa ce ii da o lectie de tenis lui Venus Williams
Foto: Twitter / Australian Open

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la Australian Open, dupa ce a facut o partida minunata in fata lui Venus Williams, o uriasa sportiva in varsta de 38 de ani, cu 7 titluri de Mare Slem in palmares.

Scorul a fost 6-2, 6-3, dupa o ora si 18 minute de joc, iar romanca lidera mondiala WTA o va infrunta acum pe sora mai mica a lui Venus, Serena Williams, in faza urmatoare de la Melbourne.

Simona Halep a evoluat impecabil in primul set al partidei cu Venus Williams, inceputa, e adevarat, intr-un mod mai echilibrat, in care Venus a condus cu 1-0 si 2-1, facand cateva puncte interesante si dandu-ne impresia ca ne va astepta o lupta pe muchie de cutit.

Cel mai important atu in aceasta sesiune de seara de la Melbourne al romancei a fost de departe serviciul, primul serviciu mai exact, care a functionat cu o precizie de metronom si a fost in acelasi timp si foarte puternic, lidera mondiala WTA salvand multe puncte cu aceasta arma.

Concret, de la acel 1-2 din debutul setului 1, au urmat sase game-uri la rand facute de Simona, care a dominat clar prima mansa, castigand-o cu scorul de 6-2, dupa 40 de minute de joc.

Chiar daca Simona Halep a avut 1-0 cu break in fata in setul secund, Venus Williams a reechilibrat jocul, partida mergand apoi cap la cap pana la 3-3, marea sportiva din SUA parand ca este gata sa revina in partida.

A luptat totusi pana la capat, pana la ultima minge, asa cum o stim cu totii pe tenismena de 38 de ani, insa Simona Halep s-a dovedit o tenismena cu un nivel mult mai ridicat in aceasta zi de sambata.

Romanca a facut un break izvabitor pe finalul setului secund, s-a dus la 5-3 si meciul s-a incheiat in ovatiile publicului roman si nu numai, Simona Halep a pierdut doar 5 puncte la Williams, desi avusese mari probleme in primele doua tururi.

A fost a treia victorie in intalnirile directe cu Venus Williams, iar scorul la general acum este 3-3, in timp ce in jocurile cu Serena, aceasta conduce cu un clar 8-1.

Cel mai probabil, marea inclestare cu Serena Williams va avea loc luni, la o ora ce va fi anuntata ulterior de catre organizatori.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, o demonstratie de tenis facuta de Simona Halep, 6-2, 6-3!

11.28: Exceptional ultimul punct facut de Simona Halep, in ce moment al meciului, cand Venus se apropiase deja la 30-40, o rabufnire apoi de bucurie a romancei nascuta la Constanta, 5-3 si inca un game pana la victorie!!

Si vine un break care poate decide aceasta partida, 4-3 Halep cu break in avans, doar de 2 puncte mai are nevoie Simona pentru a-si asigura calificarea in optimi, acolo unde o asteapta marea Serena Williams!

11.19: In continuare multa siguranta pe serviciul sau pentru Simona Halep, 3-3, continua sa domine sportiva noastra de pe locul 1 mondial WTA.

11.15: 3-2 pentru sportiva americana, desi de la 40-0, Halep revenise frumos cu doua lovituri de kinograma. Ramane totusi prezenta in meci marea campioana de 38 de ani!

11.12: Game perfect facut de Simona Halep acum, cel mai bun de pana acum, cu lovituri fara greseala, 2-2, cap la cap se merge acum.

11.09: Game foarte lung in care Simona a avut mai multe sanse de break, din pacate nefructificate. Venus conduce pentru prima data de la 2-1 in setul unu.

11.03: Si iata ca Venus Williams face pentru prima data break in acest meci, 1-1, rebreak rapid, Simona a obosit un pic.

11.00: Desi incepuse mult mai bine acest game, Venus pierde si de data aceasta, Simona face break in debutul setului secund si a ajuns la 6 puncte facute consecutiv!

Simona Halep castiga autoritar acest prim set cu Venus Williams, sportiva din SUA salvase o prima minge de set, dar din nou serviciul o ajuta enorm pe romanca, a fost arma sa numarul 1 in aceasta seara la Melbourne.

10.47: Nou break realizat de Halep! 5-2, romanca joaca impecabil, este exacta si o surprinde de fiecare data pe Venus cu loviturile sale. Va servi imediat pentru set.

Simona Halep supravietuieste unui game extrem de greu, in care Venus a jucat pe alocuri inmpecabil, a avut 3 sanse de break, dar, cu ajutorul unui serviciu foarte precis, Simona Halep s-a salvat si are 4-2 in aceasta partida.

Vine si primul break al intalnirii, din fericire realizat de Simona Halep! Romanca o surprinde cu loviturile sale plate, gaseste unghiuri interesante si dificile pentru Venus. De data asta, dupa 3 sanse de break ratate azi, Halep deblocheaza setul si conduce cu break in fata, 3-2!

10.32: Simona Halep isi face din nou serviciul cu multa autoritate, este 2-2, a pierdut insa doua puncte acum romanca pe propriul serviciu, fata de game-ul alb din debut.

10.27: Venus Williams intoarce un game dificil, de la 15-40, romanca pierde din nou sansa de a castiga pe serviciul adversarei sale.

10.22: 1-1, game alb facut de Simona pe propriul serviciu, inceput solid de meci al romancei.

10.20: Prim game disputat intre cele doua, Simona a avut si sansa de break, dar pana la urma Venus castiga la debut. Se joaca puternic, cele doua jucatoare lovesc foarte tare in acest inceput de meci.

Incepe partida, Venus serveste chiar acum!

10.08: A inceput incalzirea oficiala intre cele doua sportive, Venus va servi prima in aceasta partida.

10.06: A intrat si Simona Halep in arena, multi romani prezenti s-au ridicat si si-au aclamat favorita, e o atmosfera frumoasa, arena e aproape plina.

10.05: Venus Williams a fost anuntata de crainicul arenei si a fost ovationata la intrarea pe teren. Sportiva din SUA are doua finale jucate aici la Melbourne, la distanta de 14 ani una de alta!

10.03: Si imaginile vin, cele doua sportive sunt inca la vestiare si asteapta sa primeasca un semnal din partea organizatorilor sa intre pe teren. Simona zambeste si face cateva miscari de incalzire si in culise.

9.59: Asteptam sa primim primele imagini de la Melbourne cu sportivele care se pregatesc sa intre pe arena Margaret Court. Incep din nou emotiile pentru fanii tenisului din Romania!

8.45: Din punct de vedere meteorologic, vestile sunt foarte proaste in Australia. Acolo inregistram un adevarat val de canicula extrem, temperatura ajungand in timpul noptii in anumite zone si la 35 de grade Celsius!

Val de canicula extrema in Australia. Temperatura in timpul noptii a atins si 35 de grade

8.40: Va prezentam scorurile inregistrate in toate cele 5 partide jucate intre Simona Halep si Venus Williams:

Madrid 2012: Venus Williams - Simona Halep 6-1, 4-6, 7-6

Roma 2012: Venus Williams - Simona Halep 6-3, 6-4

Tokyo 2013: Venus Williams - Simona Halep 4-6, 7-5, 6-3

Roma 2015: Simona Halep - Venus Williams 6-2, 6-1

Montreal 2018: Simona Halep - Venus Williams 6-2, 6-2

8.36: Iata mai jos o prefata facuta de Ilie Nastase pentru aceasta partida. Fostul mare tenismen roman a mai vorbit si despre jocul per ansamblu facut de Simona la aceasta editie de AO:

Ilie Nastase a analizat sansele Simonei Halep cu Venus Williams. Ce crede despre jocul sau de la Australian Open si despre decizia de a nu avea antrenor

Este a sasea intalnire directa intre cele doua, iar Venus conduce la limita la acest capitol, scor 3-2, insa ultimele doua jocuri au fost castigate de Simona Halep, lidera mondiala WTA la 27 de ani.

Avancronica partidei Simona Halep - Venus Williams de la Australian Open. Romanca poate pierde locul 1 in clasamentul WTA

Simona poate juca in doua tururi consecutive la Australian Open cu ambele surori Williams, avand in vedere ca invingatoarea de aici va juca in fata Serenei in optimi, dupa cum puteti citi mai multe detalii in stirea de mai jos:

Serena Williams o asteapta pe Simona Halep in optimile de la Australian Open intr-o inclestare de zile mari

Simona Halep a facut finala anul trecut la Australian Open si acum este vital ca ea sa avanseze cat mai mult in turneu pentru a nu pierde puncte, in ideea de a se mentine pe prima pozitie in clasamentul mondial.

Venus Williams este pe 36 mondial la o varsta apreciabila, 38 de ani, ea avand in palmares 7 titluri de Mare Slem, 5 la Wimbledon si 2 la US Open.

Partida va fi televizata pe Eurosport.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Simona Halep live versus Venus Williams, #Halep Venus Williams live meci Australian, #duel de zile mari Halep Venus , #Australian Open
Comentarii
Poza inovator
inovator
rank 5
Venus o antreneaza pe Simona ptr. meciul cu Serena!
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Australian Open: Simona Halep - Venus Williams LIVE"