Cum s-a ajuns la prabusirea Simonei Halep: motivele care explica tot - Interviu

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 07:02
11243 citiri
Cum s-a ajuns la prabusirea Simonei Halep: motivele care explica tot - Interviu
Foto: Hepta.ro

Eliminarea Simonei Halep inca din primul tur de la Australian Open a starnit multa dezamagire printre fanii sportivei, multi dintre ei acuzand-o ca nu mai este dornica sa faca performanta.

Totusi, specialistii din lumea tenisului sustin ca esecul de la Australian Open a fost un simplu accident. Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul jucator Florin Segarceanu a analizat la rece eliminarea Simonei.

Potrivit spuselor lui Florin Segarceanu, infrangerea Simonei este cauzata de doua motive: accidentarea care si-a pus amprenta pe increderea sportivei si faptul ca adversarele au inceput sa cunoasca jocul Simonei si o "vaneaza".

De asemenea, Florin Segarceanu le-a transmis si un mesaj fanilor Simonei, fiind de parere ca sportiva va reveni cat mai rapid la un nivel inalt.

Iata interviul acordat Ziare.com de Florin Segarceanu:

Ce credeti ca s-a intamplat cu Simona la Australian Open?

Este un accident care se poate intampla oricui. Cu totii ne asteptam la o evolutie buna, dar aici este vorba despre o problema pe care Simona a avut-o din punct de vedere al jocului. Multe jucatoare o cunosc acum, pentru ele Simona este un trofeu, iar toate dau totul cand o intalnesc. Toate joaca agresiv, iar daca prind o zi buna o pot invinge.

Ar trebui sa aiba si un plan B?

Sunt convins ca Simona a pregatit si o varianta alternativa, dar din ce am citit si am auzit a avut si anumite probleme medicale, care au afectat-o. Este greu sa joace daca nu este suta la suta din punct de vedere fizic. Cand nu esti pregatit fizic si faci pauze, nu ai meciuri in picioare, e greu sa faci fata uneori.

La ultimele trei din cele patru Grand Slamuri a fost eliminata foarte rapid. Putem vorbi deja despre un complex?

Nu este cazul, la US Open a jucat semifinala, deci nu cred ca este un complex. Sigur, aceste Grand Slam-uri incep sa devina o prioritate si asta este o presiune suplimentara pentru Simona. Dar acum nu a avut meciuri in picioare din cauza acestor probleme, i-a lipsit si increderea in jocul ei.

Isi poate recapata increderea la Fed Cup?

De obicei, in astfel de jocuri poti capata motivatie si incredere. Este un ambient diferit, ai alaturi de tine mai multe colege, un staff numeros. Simona poate sa profite, sa castige si sa-si recapete increderea.

Au existat numeroase critici la adresa ei in ultimele zile. Cum trebuie gestionata aceasta eliminare rapida de catre suporterii ei?

Din pacate, acestia sunt suporterii. Ei sunt bine intentionati, insa fac calcule si obiective, vad un traseu usor si se asteapta sa ajunga cat mai departe. Din ce am observat, Simona nu reuseste sa se exprime bine, nu spune ce simte, iar lumea o critica. Ea este mai emotiva putin. Trebuie sa lupte, sa aiba incredere.

Oricum, daca va aduceti aminte, lumea o critica pe Simona si anul trecut dupa Australian Open, iar apoi si-a revenit si a facut un sezon foarte bun in SUA. Oamenii trebuie sa inteleaga ca tenisul este un sport foarte dificil, epuizant chiar. Joci 10 luni pe an, nu poti fi mereu la inaltime. In plus, apar si aceste jucatoare care practic te vaneaza pentru a te invinge. Eu cred ca Simona va reveni asa cum o stim si sa speram ca va castiga si primul Grand Slam in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Simona Halep Australian Open, #Simona Halep Florin Segarceanu , #Australian Open