Cele mai importante statistici inainte de inceperea Australian Open, primul trofeu de Mare Slem al anului

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 09:19
6522 citiri
Cele mai importante statistici inainte de inceperea Australian Open, primul trofeu de Mare Slem al anului
Foto: ausopen.com

Luni incepe primul turneu de Mare Slem al anului, Australian Open, la Melbourne, iar Simona Halep este liderul mondial WTA si favorita numarul 1 pe lista capilor de serie pentru a triumfa la Antipozi, acolo unde anul trecut pierdea finala in fata lui Caroline Wozniacki.

Inainte de startul acestui mare turneu, ar fi cateva cifre interesante peste care ar fi bine sa ne aplecam atentia. In ultimele 8 turnee de Grand Slam, am avut 8 castigatoare diferite, e vorba de Serena Williams, Jelena Ostapenko, Garbine Muguruza, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Simona Halep, Angelique Kerber si Naomi Osaka. Vom vedea la Melbourne oare un numar 9 pe aceasta lista?

In plus, sunt prezente la aceasta editie de AO 5 foste castigatoare la Melbourne, e vorba de Serena Williams, Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Angelique Kerber si Caroline Wozniacki, ultima care a triumfat dramatic anul trecut in finala cu Simona Halep.

Sunt 18 tenismene prezente pe tabloul principal care au in palmares macar o finala de Mare Slem, iar 9 dintre primele 16 favorite de acum nu au fost clasate intre primii 16 capi de serie la editia de anul trecut.

In legatura cu Simona Halep, trebuie spus ca sunt 10 sportive care o pot depasi pe romanca in clasamentul WTA si ii pot "fura" locul 1 in clasamentul mondial.

Ultima data cand o sportiva din tara gazda, Australia, triumfa la Melbourne Park se intampla in 1978, Chris O'Neil fiind cea care castiga atunci trofeul.

3 sportive si-au asigurat locul pe tabloul principal la AO folosindu-si clasamentul protejat, e vorba de Timea Bacsinszky, Laura Siegemund si Bethanie Mattek-Sands.

Wang Qiang, Donna Vekic si Petra Martic se afla in premiera pe lista capilor de serie, ele fiind favoritele 21, 29, respectiv 31.

In fine, am avut parte de un singur abandon pe tabloul principal inainte de inceperea jocurilor, e vorba de CoCo Vandeweghe, SUA, fosta jucatoare de top 10, accidentata la glezna stanga.

Toate meciurile sportivelor din Romania vor fi LIVE pe Ziare.com, iar de luni chiar incep emotiile pentru noi, caci avem 3 romance la start, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Irina Begu:

Programul primei zile de la Australian Open: Iata de la ce ore vor evolua sportivele noastre

Serena Williams, locul 16 mondial WTA, are 23 de titluri de Mare Slem, cele mai multe din Era Open, dar cu un titlu mai putin in comparatie cu Margaret Court, 24, inca locul 1 in aceasta ierarhie. Williams are 7 titluri castigate aici la Melbourne, mult peste Margaret Court, Evonne Goolagong Cawley, Stefanie Graf si Monica Seles, toate cu 4 la activ.

De 25 de ori a castigat un titlu de Mare Slem o sportiva de 30 de ani sau peste, ultima data s-a intamplat acest lucru la Wimbledon anul trecut, cu Angie Kerber mare campioana atunci.

Caroline Wozniacki are de aparat 2000 de puncte la Melbourne Park.

Simona Halep, interviu pentru CNN: Iata declaratiile sportivei noastre

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cele mai importante cifre si statistici, #Simona Halep date statistice Australian Open, #cifre si statistici date importante start , #Australian Open