Destine complet diferite: In timp ce Simona Halep scrie istorie, Eugenie Bouchard a ramas doar o diva pe Instagram

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 09:01
10723 citiri
Destine complet diferite: In timp ce Simona Halep scrie istorie, Eugenie Bouchard a ramas doar o diva pe Instagram
Foto: Hepta.ro

Anul 2014 a adus in elita tenisului feminin doua nume noi: Simona Halep si Eugenie Bouchard. Cele doua au patruns la acel moment in premiera in top 10, au disputat finale de Grand Slam si specialistii le prevedeau amandurora un viitor stralucitor.

La trei ani si jumatate distanta de la semifinala de la Wimbledon 2014, cele doua jucatoare se vor reintalni in turul doi la Australian Open, dar din posturi diferite.

In timp ce Simona Halep a muncit serios in ultimii ani si a urcat pe primul loc in clasamentul WTA, Bouchard s-a transformat intr-o diva a Instagramului si nu se mai afla nici macar in top 100 mondial.

Canadianca prefera insa sa pozeze in ipostaze care de care mai provocatoare pe Instagram si strange astfel sute de mii de like-uri. In tot acest timp, Simona se antreneaza din greu si incaseaza milioane de euro din premiile de la turnee, ca urmare a rezultatelor excelente.

Pe fondul seriozitatii de care a dat dovada, Simona a devenit jucatoarea cu cele mai multe saptamani la rand in top 10 WTA. Mai exact, romanca a ajuns la 210 saptamani consecutive in elita tenisului, unde a pasit prima data in ianuarie 2014.

In schimb, Eugenie Bouchard n-a mai patruns in top 10 WTA din 2015, iar de atunci s-a prabusit din ce in ce mai mult, astfel ca acum se afla pe locul 112 in lume.

In ceea ce priveste turneele castigate, din 2014 incoace, Bouchard nu s-a mai impus nicaieri. A jucat doar doua finale, pe care le-a pierdut in 2016 in turnee mici precum cele de la Hobart si Kuala Lumpur.

Privind-o pe Simona, observam ca, de la acea confruntare de la Wimbledon 2014, a mai castigat opt trofee in circuitul WTA si a disputat alte sapte finale, intre care una de Grand Slam, la Roland Garros.

Modestia si seriozitatea au fost cuvintele care au caracterizat-o pe sportiva noastra, astfel ca Simona si-a atras si simpatia rivalelor din circuitul WTA. Elocventa inaintea partidei de joi este o declaratie facuta la finalul anului trecut de rusoaica Svetlana Kuznetsova.

"Nu sunt prietena cu Simona, dar m-am bucurat foarte mult ca a ajuns pe primul loc WTA. Este o fata muncitoare, mereu foarte sincera, care a muncit mult si a meritat sa urce pe primul loc WTA. [...] Nu inteleg de ce o baga lumea in seama atat de mult pe Bouchard. Este cea mai supraapreciata jucatoare din circuitul WTA. Sunt alte fete mult mai talentate despre care nu se vorbeste atat de mult", spunea Kuznetsova.

Simona si Eugenie se vor reintalni, joi, la Australian Open, dupa trei ani, intr-un meci in care sportiva noastra nu ar trebui sa aiba emotii, in cazul in care va trece peste problemele de la glezna.

Romanca se afla in cel mai bun moment al carierei, vine dupa o "dubla" la Shenzhen, in timp ce Bouchard tocmai a intrerupt o serie de sase infrangeri la rand.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Simona Halep Eugenie Bouchard, #Simona Halep Australian Open , #Australian Open