Presa internationala o elogiaza pe Simona Halep dupa victoria cu Venus Williams la Australian Open

Sambata, 19 Ianuarie 2019, ora 13:08
17484 citiri
Presa internationala o elogiaza pe Simona Halep dupa victoria cu Venus Williams la Australian Open
Foto: Twitter / Australian Open

Presa internationala s-a grabit sa o elogieze pe Simona Halep dupa marea victorie din 16-imile de finala de la Australian Open, in fata lui Venus Williams.

Sportiva noastra a trecut cu 6-2, 6-3, la capatul unui meci dominat cu autoritate de lidera mondiala WTA.

Cotidiane importante, agentii de presa sau chiar site-ul oficial al celor de la WTA s-au grabit sa scrie despre acest meci important, care o face pe Simona sa fie din nou mare favorita la titlu.

"Lidera mondiala WTA Simona Halep din Romania a trecut de un nou examen foarte greu la Australian Open, in aceasta editie din 2019, castigand in fata lui Venus Williams, de sapte ori campioana la turneele de Mare Slem.

Dupa ce a trecut de doua grele adversare in primele doua tururi, Halep a trebuit sa depaseasca o legenda in varsta de 38 de ani, care a mai invins-o in trei randuri pe romanca. Venus s-a ajutat de experienta ei uriasa in debutul partidei, insa serviciul Simonei a facut totul ca desprinderea de pe tabela sa fie posibila, alaturi de intregul ei arsenal, foarte complet de altfel in aceasta zi. Dupa cinci puncte la rand la finalul primului set, romanca a inceput cu break si in setul secund, insa Venus a oprit pana la urma seria magica a romancei, echilibrand partida, care a ajuns la 3-3.

De acolo, Simona Halep a revenit la timona partidei, primind biletele pentru un nou duel cu Serena Williams, mai vechea sa prietena, pe care a mai intalnit-o de 9 ori", se arata in analiza facuta de cei de la WTA Tennis.

Agentia de presa britanica BBC a titrat: "Simona Halep o invinge pe Venus Williams si ajunge in optimi la Australian Open", continuand cu analiza lor.."prima favorita Simona Halep a castigat intr-un foarte anticipat duel din 16-imile de la Australian Open, castigand in fata lui Venus, cea mai mare dintre surorile Williams. Romanca de 27 de ani a castigat pentru prima data in doua seturi la aceasta editie de AO, iar in optimi va da piept cu Serena Williams, cea care a demolat-o tot sambata pe Dayana Yastremska din Ucraina.

Lidera mondiala spune ca nu are nimic de pierdut in fata lui Williams, sportiva cu 23 de titluri de Mare Slem in palmares. Halep, care a pierdut finala de anul trecut cu Wozniacki, se pune, dupa aceasta victorie, pe lista posibililor castigatori aici la Melbourne, avand in vedere nivelul de joc aratat", aratau englezii in cronica intalnirii cu Venus.

In fine, celebrul cotidian francez L'Equipe a abordat si el subiectul acestei intalniri, titrand ca "Simona Halep o depaseste clar pe Venus si o va reintalni pe Serena in optimile de finala". Mai departe, presa din Hexagon nota.."Dupa ce le-a depasit cu mari emotii pe Kanepi si Kenin, Halep si-a aratat nivelul de loc 1 mondial in partida cu Williams, scor 6-2, 6-3. Romanca si-a regasit marele sau joc exact atunci cand avea nevoie mai mare si astfel si-a asigurat o noua intalnire cu Serena Williams, in optimi. Avand un retur gigantic si un serviciu atat de exact, romanca de 27 de ani a bifat astfel pentru a patra oara optimi de finala in cariera la Melbourne".

Vezi si:

Simona Halep se califica in optimile de la Australian Open dupa ce ii da o lectie de tenis lui Venus Williams

Antrenorul Serenei Williams, analiza ampla inainte de duelul cu Simona Halep din optimile Australian Open

Serena Williams e nerabdatoare sa evolueze cu Simona Halep: Vreau sa joc cu numarul 1 in lume

D.A.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Simona Halep reactii din presa internationala, #Halep elogii presa internationala, #Halep reactii din presa dupa victorie , #Australian Open