Cat ne mai pacalim, Simona?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 07:12
18672 citiri
Cat ne mai pacalim, Simona?

Simona Halep nu va juca din nou pentru Romania in Fed Cup, cea mai buna jucatoare de tenis din tara noastra luand decizia de a se opera dupa eliminarea prematura de la Australian Open. O hotarare luata si anuntata surprinzator, intr-un moment cand nimeni nu se astepta la asta.

Din capul locului trebuie sa spun ca sanatatea este cea mai importanta pentru orice persoana, cu atat mai mult pentru un sportiv de top, iar decizia de a o pune inaintea oricarei competitii este de salutat. Cu toate acestea, in cazul Simonei aceasta hotarare naste cateva mari semne de intrebare.

Dupa ce a pierdut surprinzator in fata chinezoaicei Zhang la Australian Open, Halep a declarat la conferinta de presa ca abia asteapta sa revina in competitii, prima intrecere din programul ei fiind Fed Cup. Apoi, la revenirea in tara, ea a analizat meciul cu Cehia, anuntand din nou ca este gata sa joace pentru Romania.

In ceea ce priveste problemele medicale, aceeasi Simona Halep a declarat in repetate randuri ca a jucat fara dureri la Australian Open.

Cu toate acestea, dupa doua-trei zile in Romania, numarul 2 WTA ne anunta practic din senin ca are infectii la stomac, urechi si nas si ca medicul specialist ii recomanda o interventie chirurgicala pentru a-si trata deviatia de sept.

Sa ma iertati, insa o deviatie de sept pentru care este nevoie de operatie nu apare in doua zile, ci este o afectiune veche si cunoscuta de cel in cauza, tot asa cum ar trebui sa fie si diagnosticul medicului.

Insa din anuntul Simonei reiese ca ea practic s-a trezit intr-o dimineata cu aceasta problema medicala, care trebuie tratata imediat.

Asa cum am spus, niciodata nu poti blama pe cineva pentru ca isi rezolva problemele de sanatate. Numai ca, in cazul nostru, aceste probleme par aparute peste noapte si intr-un moment convenabil.

Si nu se poate ca un sportiv de top sa sustina in repetate randuri ca va participa la o competitie, ca organizatorii sa ii foloseasca numele pentru a vinde toate biletele, iar inainte de intrecere acel sportiv sa vina si sa spuna: Stiti, eu am o deviatie de sept si ma operez!

Anunt de ultima ora al Simonei Halep! Cand se va opera si ce turnee rateaza - oficial

Bine, bine, dar nu aveai deviatie de sept si acum o saptamana sau acum o luna? Nu puteai spune, daca nu cu fermitate, macar insinuand ca este posibil sa nu joci, ca ai probleme medicale care, in functie de diagnosticul medicului, pot necesita chiar o interventie chirurgicala?

Pentru ca daca Simona ar fi facut acest lucru anuntul ei nu ar fi surprins pe nimeni si nimeni n-ar fi avut ce sa ii reproseze. Insa asa situatia nu este deloc in avantajul numarului 2 WTA, mai ales ca ea are antecedentele unor retrageri cel putin discutabile.

In ultima instanta, admitand ca n-a fost decat o gafa, poate ca Simonei Halep i-ar trebui in echipa sa si un specialist in comunicare, pentru a evita asemenea situatii pe viitor.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Simona Halep accidentata, #Simona Halep operata, #Simona Halep retragere Fed Cup , #Fed Cup