De ce ai mai jucat, Simona?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 18 Aprilie 2016, ora 12:31
9546 citiri
De ce ai mai jucat, Simona?

Simona Halep a facut doua meciuri diametral opuse in duelul Romania - Germania, din Fed Cup. In primul dintre ele a luptat pana la capat si a reusit sa se impuna, insa in cel de-al doilea a pierdut fara drept de apel. Daca infrangerea suferita in fata lui Kerber nu ii poate fi reprosata in niciun fel, scuzele sportivei de la final trebuie dezbatute si poate ca pe viitor nu vom mai fi intr-o situatie asemanatoare.

In prima partida, disputata sambata, Simona a cazut si s-a accidentat la glezna stanga. A continuat meciul si a castigat, aducand astfel singurul punct al Romaniei.

Halep a intrat insa nerefacuta in al doilea meci, iar rezultatul s-a vazut. Nu atat rezultatul e important aici, ci maniera de joc. Afectata de dureri, dupa cum singura a marturisit la final, Simona a aratat ca o jucatoare care nu poate sa castige, si asta chiar de la primele game-uri. Practic, a fost un joc in care Romania nu a avut nici macar o sansa teoretica de a se impune.

Sigur, asa cum am spus, nimeni nu-i poate imputa Simonei accidentarea. De asemenea, dorinta ei de a se sacrifica pentru echipa noastra ar fi fost laudabila daca n-ar fi fost atat de nociva.

Intrand in teren nerefacuta in meciul cu cea mai buna jucatoare a Germaniei, Halep ne-a vaduvit de un punct!

Nu exista nicio certitudine, desigur, ca Monica Niculescu ar fi putut face mai multe contra lui Kerber, mai ales daca ne uitam la infrangerea categorica a Irinei Begu din ziua precedenta, insa era o sansa. Una reala!

Monica era o sportiva apta din punct de vedere fizic si psihic si, chiar daca nu e la fel de valoroasa precum nemtoaica, putea juca de la egal la egal cu aceasta, iar daca pierdea puteam spune ca diferenta de valoare si-a spus cuvantul.

Aceste lucruri nu sunt valabile in cazul lui Halep pentru ca aceasta a decis sa joace constienta fiind ca nu poate evolua la capacitate maxima. Atunci cand intri pe teren accidentat ai emotii si in fata locului 500 in lume, deci trebuie sa fii foarte optimist pentru a spera ca poti castiga in fata campioanei de la Australian Open.

Mai grav este ca nu este primul episod de acest gen. Simona Halep a mai fortat pana acum de destul de multe ori pentru ca dupa inevitabilele infrangeri sa vina cu scuza accidentarii. Ori scuza asta tine doar daca te obliga cineva sa joci, ceea ce nu este cazul.

Iar daca in turneele WTA este doar responsabilitatea ei, atunci cand joaca pentru echipa de Fed Cup si reprezinta Romania, alegerile ei se rasfrang asupra tuturor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Simona Halep Fed Cup Romania, #Halep accidentata Fed Cup, #Halep Kerber Fed Cup , #Fed Cup