Specialist american, despre Simona Halep: Luptatoarea cu inima de leu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 25 Martie 2015, ora 15:06
5177 citiri
Specialist american, despre Simona Halep: Luptatoarea cu inima de leu
Foto: Michael Cummo/BNP Paribas Open

Un jurnalist american, specialist in tenis, o descrie pe Simona Halep ca "luptatoarea cu inima de leu" intr-o analiza a evolutiei romancei la Indian Wells.

David Kane remarca, intr-un editorial publicat pe site-ul The Tennis Island, psihicul extrem de puternic al Simonei, care si-a revenit dupa o evolutie sub asteptari la Australian Open si a castigat doua turnee extrem de importante.

Americanul isi incepe materialul cu declaratiile date de Simona dupa eliminarea de la Antipozi, cand aceasta a provocat ample discutii in mediul online dupa ce a spus ca prezenta in sferturile de finala este "suficienta".

"Aceasta declaratie a facut furori in social media. Cum putea fi vreodata un sfert de finala suficient pentru o fosta finalista de Grand Slam si o stea in ascensiune in tenisul mondial? Linia dintre buna si foarte buna este atat de subtire in tenisul feminin, iar Halep nu ar fi fost prima sportiva care se sufoca atunci cand trebuie sa faca pasul spre performanta si revine in mediocritate. I s-a intamplat lui Caroline Wozniacki si pare ca i se intampla acum polonezei Agnieszka Radwanska", noteaza sursa citata.

In continuare, jurnalistul american aminteste ca Simona a trecut cu bine primul test, castigand turneul de la Doha, unde era principala favorita si luandu-si revansa in fata Makarovei.

Inainte de a incepe turneul de la Indian Wells, Halep a mai primit o lovitura, afland de vestea sinuciderii varului sau.

"Si-a anulat imediat prezenta la o intalnire cu presa si fanii pentru a-si plange varul sinucigas si se parea ca aceasta problema o va face sa se retraga din turneu. In schimb, luptatoarea a avut o revenire entuziasmanta."

Dupa ce trece in revista parcursul romancei din California, David Kane concluzioneaza.

"Halep a fost a doua in destul de multe turnee importante in 2014: Madrid, Roland Garros sau Singapore. De fiecare data a intalnit adversare mai indraznete si mai dornice de performanta. Finala de duminica a reprezentat un moment de cumpana pentru ea, era o campioana sau doar o pretendenta?

Jucand ca si cum infrangerea nu era o optiune, cu atat mai putin suficienta, ea a revenit excelent si s-a impus cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4. Luptatoarea a lovit din nou! De data aceasta a castigat si chiar a fost suficient", incheie materialul ziaristul din Statele Unite.

Simona Halep, primele reactii inaintea debutului de la Miami

Simona Halep a castigat, duminica seara, finala turneului de la Indian Wells.

In ultimul act al intrecerii din California, romanca a trecut in trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-4, de sarboaica Jelena Jankovici.

Pentru Simona este primul turneu de categorie Premier Mandatory pe care il castiga si, implicit, cea mai mare victorie din cariera.

Constanteanca in varsta de 23 de ani nu va avea o pauza prea mare dupa aceasta performanta uimitoare, ea urmand a lua startul in aceasta saptamana la turneul de la Miami.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Halep campioana Indian Wells, #Simona Halep Indian Wells campioana, #Simona Halep presa SUA , #Indian Wells