WTA Madrid: Tot ce trebuie stiut despre finala Simona Halep - Dominika Cibulkova

Sambata, 07 Mai 2016, ora 17:07
13230 citiri
WTA Madrid: Tot ce trebuie stiut despre finala Simona Halep - Dominika Cibulkova
Foto: Facebook/ Simona Halep

Sambata seara, de la ora 19:00, Simona Halep o intalneste in finala turneului WTA al lui Ion Tiriac de la Madrid pe slovaca Dominika Cibulkova, intr-un meci care se anunta dificil pentru sportiva noastra.

Site-ul WTA a realizat o lista cu numeroase lucruri de stiut inaintea acestei finale.

Primul este acela ca slovaca de pe locul 38 mondial s-a dovedit tot timpul o nuca foarte tare pentru sportiva noastra.

Miza financiara a finalei de la Madrid: Simona Halep lupta pentru o suma cu 7 cifre

Slovaca a invins in trei dintre cele patru intalniri, ultima oara fiind meciul cu cea mai mare miza - in sferturile de finala ale Australian Open din 2014, scor 6-3, 6-0 pentru Cibulkova. Halep a invins-o in 2012, tot pe zgura, singurul meci disputat pe aceasta suprafata pana la finala de la Madrid, scor 0-6, 6-4, 6-3, in sferturi la Bruxelles.

Cibulkova a ajuns in singura finala de Grand Slam la acel turneu de Australian Open, in timp ce Simona a atins singura sa finala de Grand Slam cateva luni mai tarziu, la Roland Garros, pe zgura.

Simona Halep, in finala la Madrid: Iata ora de start a meciului de sambata

Simona Halep se califica in finala de la Madrid

In ce priveste finalele la acest nivel - Premier Mandatory -, aceasta este prima astfel de aparitie pentru slovaca, in timp ce romanca este la a treia, dupa Madrid in 2014, pierduta in fata Mariei Sharapova, si Indian Wells in 2015, castigata cu Jelena Jankovici. Daca va castiga sambata seara, Halep devine a saptea jucatoare in activitate cu cel putin doua titluri Premier Mandatory, dupa Victoria Azarenka, Serena Williams, Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki si Petra Kvitova.

In plus, daca va castiga, romanca va urca foarte mult in clasamentul WTA Race pentru Turneul Campioanelor, pana pe locul 6. Prezenta in finala o aduce deja pe locul 8, ultimul care asigura prezenta la turneul de la Singapore. In clasamentul WTA va ajunge pe locul 5 daca va castiga finala, iar daca o va pierde va ramane pe 6.

In schimb, Cibulkova este pe 6 in clasamentul WTA Race si are asigurat locul 26 WTA. Daca va castiga, slovaca de pe locul 38 mondial va urca pana pe locul 22 si pana pe 5 in WTA Race. Cibulkova a urcat pana pe locul 10 in clasamentul WTA, cea mai buna pozitie a sa, la scurt timp dupa ce a ajuns in finala Australian Open.

Ce sanse are Simona si ce i-a calmat demonii

Expertul WTA, Courtney Nguyen, spune ca slovaca este cea mai periculoasa jucatoare din competitie care nu a fost cap de serie la tragerea la sorti.

"Este un meci foarte greu pentru Simona. Dominika are tipul de joc care o poate deranja pe Simona", este de parere Nguyen, care spune ca ultimele 17 luni au reprezentat o "perioada de tranzitie" pentru jucatoarea noastra.

"A pierdut doar cinci game-uri in total in primele doua meciuri, insa doar victoria cu 6-2, 6-3 in cu Timea Bacsinszky se pare ca i-a calmat demonii. (...) S-a razbunat si a fost cea mai buna partida a sa din acest sezon", mai adauga acesta.

Ce spune Simona Halep

Jucatoarea noastra se asteapta la o partida dificila.

"Ma astept la un meci greu deoarece este finala si mereu ultimul meci al turneului este dificil. Insa am experienta. Ma simt pregatita sa joc. Ea joaca repede. Deci, da, o cunosc destul de bine. Am batut-o, m-a batut. Este un meci deschis, oricine poate castiga. Dar voi face tot ce pot pentru a castiga. Vreau cu adevarat sa o castig. Este visul meu sa castig aici. Vom vedea maine (sambata - n.red.) ", a spus Simona.

Simona Halep explica de ce se enerveaza atat de tare in timpul meciurilor

Aceasta va fi a 20-a finala jucata de Halep, castigand 11 si pierzand alte 8 din precedentele 19.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Simona Halep Cibulkova finala Madrid, #avancronica Halep Cibulkova, #Halep finala WTA Madrid , #meciuri