Antrenorii Simonei Halep, pusi la zid dupa eliminarea de la Roland Garros - Interviu

Joi, 28 Mai 2015, ora 07:05
15674 citiri
Antrenorii Simonei Halep, pusi la zid dupa eliminarea de la Roland Garros - Interviu
Foto: fedcup.com

Simona Halep a fost eliminata dezamagitor inca din turul doi de la Roland Garros, de veterana Mirjana Lucici-Baroni, care o invinsese si la US Open.

Pentru a afla motivele infrangerii Simonei Halep, Ziare.com a stat de vorba cu fostul triplu finalist de Cupa Davis, Sever Dron.

Acesta a vorbit despre infrangerea Simonei si i-a criticat pe antrenorii straini pe care Simona Halep i-a avut in ultima perioada, spunand despre ei ca nu au reusit sa aduca un plus in jocul sportivei.

De asemenea, Sever Dron a vorbit si despre viitorul Simonei Halep.

Iata interviul acordat Ziare.com de Sever Dron:

Ce s-a intamplat cu Simona Halep?

Cred ca de fiecare data cand Simona intalneste jucatoare care sunt mai agresive in ziua respectiva, ea nu gaseste solutiile sa iasa din aceasta situatie. S-a intamplat cu Makarova la Australian Open, Sharapova sau Serena Williams.

Unde s-a facut diferenta?

Diferenta in acest meci s-a facut in primele game-uri din setul doi unde adversara a continuat cu aceeasi incredere si reusite fara sa ii dea posibilitatea Simonei sa riposteze.

Credeti ca Simona a intrat putin crispata pentru ca pierduse ultimul meci cu Lucici-Baroni?

Cu siguranta meciul pierdut la aceeasi jucatoare in SUA a ramas undeva in spiritul ei si a contat in acest meci.

A contat si faptul ca Daren Cahill nu a putut s-o ajute pe deplin la acest turneu tinand cont ca avut o obligatie contractuala cu ESPN?

Faptul ca Daren Cahill nu a putut sa o "ajute" ne arata toata complexitatea organizarii unui staff la acest nivel. Eu cred mult in capacitatea Simonei de a analiza cu intelepciune aceasta infrangere. Ea stie cu adevarat cum s-a simtit si cu siguranta va trage invatamintele necesare.

Fissette, Hogstedt si Cahill au venit cu experienta lor anterioara, dar cred ca niciunul dintre ei nu a reusit sa o inteleaga cu adevarat pe Simona si sa o impinga mai sus. Un antrenor trebuie mai intai sa creada in jucatorul lui, sa fie cu el in toate situatiile. Din pacate, nu este cazul in acest moment.

Cum poate trece Simona peste acest moment?

Cred ca Simona trebuie sa isi puna adevaratele intrebari, fara ocolisuri, sa sa se odihneasca si sa plece din nou la lucru asa cum stie sa o faca atat de bine plecand de la realitatile actuale si nu de la ipotezele pe care le-am construit cu totii. Cu siguranta ca Simona merita sa castige Roland Garros intr-o zi si sa devina numarul 1 mondial.

Per total, cum a fost acest sezon pe zgura pentru Simona Halep?

Sezonul pe zgura nu a fost la inaltimea asteptarilor, dar pentru prima data Simona a avut un program lung si dur. Acum urmeaza iarba de la Wimbledon, o noua provocare pentru Simona. Sa fim alaturi de ea si in aceste momente grele si sa ii multumim pentru tot ce a adus si va aduce tenisului romanesc.

Despre Sever Dron:

- triplu finalist de Cupa Davis in echipa din care au mai facut parte Ilie Nastase si Ion Tiriac;

- ca antrenor i-a pregatit pe Henri Laconte, Virginia Ruzici, Guillermo Vilas si Simona Halep;

- a fost primit la Casa Alba de Richard Nixon, la New Delhi de Indira Ghandi, la Londra de Majestatea Sa regina Angliei, Elisabeta a II-a, si a fost premiat de presedintele Frantei, Valery Giscard D'Estaing;

- stabilit la Paris din 1972, a militat pentru promovarea imaginii Romaniei in Franta prin diverse evenimente;

- in 2013 a lansat cartea 'Am ales sa fiu 'nimeni' - Memoriile unui tenismen';

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Simona Halep, interzis la Roland Garros? "Ar putea fi ignorată"
Simona Halep, interzis la Roland Garros? "Ar putea fi ignorată"
Clasamentul nu îi permite Simonei Halep să se înscrie la Roland Garros, așa că singura șansă a ei ar fi să primească un wild-card. Simona Halep se pregătește pentru turneul de la...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Simona Halep Roland Garros, #Simona Halep eliminata Roland Garros , #Roland Garros