Halep explica gestul pe care il face dupa greseli si de ce sunt grele primele tururi

Sambata, 28 Mai 2016, ora 08:20
10961 citiri
Halep explica gestul pe care il face dupa greseli si de ce sunt grele primele tururi
Foto: captura Eurosport

Simona Halep, calificata in optimile turneului de la Roland Garros, dupa un meci in care a revenit de la 0-1 la seturi cu japoneza Naomi Osaka, a explicat care este semnificatia unui gest pe care il face dupa greseli pe teren si de ce i se par grele primele tururi la turneele de Grand Slam.

"Cu un an in urma, sau chiar si acum doi ani, as fi pierdut meciul asta, pentru ca meciurile stranse sunt foarte greu de castigat. (...) Primele tururi sunt intotdeauna mult mai grele emotional. Dupa aceea, incepe partea fizica.

Joci cu jucatoare de top, cu care trebuie sa fii foarte puternica pentru a putea castiga. Fiecare meci e greu. Pentru mine, primul tur la fiecare turneu este cel mai greu. Sunt un pic cam nervoasa aici, dar e normal, accept si incerc sa fiu cat de bine pot de la meci la meci", a spus Halep, vineri, la conferinta de dupa meci, citata de treizecizero.ro.

Citeste si care a fost reactia Simonei Halep imediat dupa meci.

Aceasta a avut cuvinte de lauda pentru adversara sa din Japonia, care are 18 ani si se afla pe locul 101 WTA.

"Eu cred ca va ajunge sus. Trebuie sa mai progreseze, experienta, bineinteles, ca e inca tanara, dar o vad sus, da. Nu e usor sa joci un meci la Grand Slam, mai ales cu o jucatoare care e tanara, cu care nu am mai jucat. Cred ca a fost o victorie buna pentru mine, chiar daca adversara este pe locul 100 - eu cred ca merita sa fie mult mai sus", a precizat Simona.

De asemena, jucatoarea noastra a fost intrebata care este semnificatia gestului pe care il face dupa ce greseste, atunci cand arata spre cap.

"Imi zic uneori: 'Ce am facut?. E un gest foarte sincer, il fac dupa puncte in care nu ma gandesc prea mult ce fac si vad abia ulterior, dupa ce am jucat punctul, ca as fi avut o optiune mai buna si ca am luat decizia cea mai proasta. De aceea il fac. Dar trebuie sa renunt la el, stiu", a mai subliniat Halep.

Citeste mai multe despre momentele de nervozitate ale Simonei din partida cu Naomi Osaka.

Nu in ultimul rand, a explicat ca antrenorul sau, Darren Cahill, vrea "sa nu-l mai chem asa mult pe teren nici la turneele WTA, ci sa-mi gasesc singura solutiile".

"Ma ajuta si m-a ajutat si astazi acest lucru, si cred ca vom ramane la fel de acum incolo. E o relatie foarte buna, ne intelegem foarte bine, (...) vorbim aceeasi limba, desi eu nu sunt foarte buna la engleza, dar in ceea ce priveste tenisul, vorbim aceeasi limba. E placut, e o persoana foarte buna si ma simt bine in relatia cu el, ma simt increzatoare", a mai spus romanca.

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la Roland Garros, dupa o revenire superba in fata japonezei Naomi Osaka (101 WTA). Sportiva noastra a castigat dupa aproape doua ore, scor 4-6, 6-2, 6-3. Pentru calificarea in optimile de finala, Simona si-a asigurat un cec in valoare de 173 de mii de euro.

Este pentru a doua oara in cariera cand Simona ajunge in optimi la Roland Garros. Ultima data, in 2014, s-a oprit in finala. In optimi, Halep o va intalni pe australianca Samantha Stosur, locul 24 WTA.

Citeste mai multe despre evolutia Simonei Halep din acest meci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Simona Halep reactie Naomi Osaka, #Halep greseli teren, #Halep meciuri grele primele tururi , #Roland Garros
Comentarii