Secretul succesului Simonei Halep: Mentalul a facut diferenta

Marti, 24 Mai 2016, ora 14:51
5101 citiri
Secretul succesului Simonei Halep: Mentalul a facut diferenta
Foto: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep a vorbit despre secretul succesului ei de pe terenul de tenis din ultima vreme.

Sportiva noastra a marturisit ca mentalul a facut diferenta in ultimele saptamani, perioada in care a obtinut unul dintre cele mai importante titluri din cariera, cel de la Madrid.

"Cred ca mentalul a facut diferenta in proportie de 90 la suta in ultimele saptamani, pentru ca jocul nu-l pierdusem nici lunile trecute, doar ca nu aveam increderea necesara sa-l pun in practica. Joc un tenis asemanator, destul de agresiv, dar ca sa pot sa imi fac treaba asa cum stiu eu si cum simt, trebuie sa am incredere in mine, inainte de orice", a spus Simona, potrivit site-ului treizecizero.ro.

Simona Halep face un anunt excelent dupa victoria de la Roland Garros

Halep mai spune ca antrenorul Darren Cahill sta la baza acestei mentalitati puternice.

"Cred ca lucrul cel mai important pe care mi l-a adus Darren este siguranta mentala, pentru ca imi spune cum sa manageriez in mod potrivit fiecare situatie. De asemenea, din punct de vedere tactic, imi spune intotdeauna cum sa joc, ce tactica sa abordez, iar de fiecare data cand am facut ce mi-a spus pe teren, la on-court-coaching, am castigat acele meciuri. Asa ca am invatat multe lucruri de la el. Am invatat ca intotdeauna trebuie sa ma ajustez la meci, in functie de adversara, dar in acelasi timp sa-mi pastrez stilul, sa fiu agresiva si sa cred ca sunt in stare sa fac ce trebuie sa fac ca sa-mi castig punctele, nu sa astept dupa o eroare de la adversara.

Simona Halep, victorie in stil de mare campioana la Roland Garros

De asemenea, am invatat multe de la Darren despre tenis in general si despre atitudine, pentru ca uneori pot sa am o atitudine nepotrivita. Dar e normal, cand presiunea e mare, nu poti controla totul. Dar sunt mai bine acum la acest capitol, ma simt mai puternica si lucrez sa devin si mai puternica."

Simona Halep a obtinut o victorie in stil de mare campioana in primul tur de la Roland Garros. Sportiva noastra a trecut in doua seturi, scor 6-2, 6-0, de nipona Nao Hibino.

Numai 43 de minute a durat intalnirea dintre Halep si japoneza Hibino.

In turul al doilea, Simona o va intalni pe Zarina Diyas, din Kazahstan, intr-o partida de va fi transmisa in direct pe site-ul Ziare.com.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Simona Halep tenis rezultate, #Halep Darren Cahill declaratie , #Roland Garros