Site-ul oficial al Roland Garros: 5 lucruri pe care le-am invatat dupa meciul Simona Halep-Elina Svitolina

Joi, 08 Iunie 2017, ora 12:01
18562 citiri
Site-ul oficial al Roland Garros: 5 lucruri pe care le-am invatat dupa meciul Simona Halep-Elina Svitolina
Foto: rolandgarros.com

Partida dintre Simona Halep si Elina Svitolina, din sferturile de finala ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, a fost cea mai dramatic intalnire de la aceasta editie.

Reprezentanta noastra s-a impus in trei seturi, desi la un moment dat parea ca nu mai are nicio sansa.

Site-ul oficial al Openului Frantei prezinta "5 lucruri pe care le-am invatat dupa meciul dintre Halep si Svitolina":

1. Spiritul de lupta

Intr-o era in care "concediem antrenorul la primul semn ca lucrurile nu merg asa cum am vrea noi", Halep e prima care il aplauda pe Darren Cahill pentru ca a tras-o de urechi si a abandonat-o. Pentru moment. Dupa o infrangere in fata Johannei Konta in sferturile de la Miami, Cahill s-a suparat pe atitudinea Simonei si a optat sa stea departe de ea cateva saptamani. A fost apelul de trezire de care romanca a avut nevoie. Rusinata de discutia purtata cu Cahill pe marginea terenului, Halep a anuntat ca va fi mai calma, iar miercuri s-a vazut asta.

"Darren a fost foarte fericit ca am luptat si n-am renuntat", a spus Simona, care a continuat: "Mi-a spus ca spiritul de lupta a fost foarte ridicat astazi (miercuri - n.red.".

2. Singura directie e inainte

Dupa ce-a servit pentru meci de doua ori si a avut chiar si o minge de meci, Svitolina va avea cu siguranta cateva seri nedormite. Dar sportiva in varsta de 22 de ani pare ca priveste partea plina a paharului.

"Sunt trista astazi, dar maine va fi o noua zi si viata continua. Poate n-am avut mult noroc, dar nu e o viata rea. Voi urca pe locul 5 in clasamentul WTA si am deja 4 turnee castigate anul acesta. Nimeni nu-mi poate lua asta".

3. Premiu dublu

Locul ocupat in clasamentul WTA trece in plan secundar pentru orice jucatoare care viseaza sa castige primul turneu de Grand Slam din cariera, dar Halep va impusca doi iepuri cu o lovitura daca mai obtine inca doua victorii la Paris.

4. Fetele astea stiu tenis

Halep si Svitolina duc tenisul la un alt nivel. In prima parte a jocului a fost Svitolina cea care a aratat un tenis de calitate, cu multa miscare si lovituri pe linie. Halep a raspuns apoi si a reusit sa castige.

5. Ignoranta inseamna fericire

Tenismenele spun la orice interviu ca nu se gandesc la finala si ca iau fiecare meci in parte, dar Halep s-a dus la un alt nivel cand a spus ca nici n-a stiut cat era scorul, la mingea de meci a adversarei.

"M-am uitat apoi, pe Twitter, si am vazut ca am dat un backhand pe linie la minge de meci. Am ramas surprinsa ca a avut minge de meci! Nici n-am realizat asta in timpul meciului" - Simona Halep.

Simona Halep a avut o revenire spectaculoasa si s-a calificat miercuri in semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Tenismena noastra a revenit de la 3-6, 1-5 si s-a impus in fata ucrainencei Elina Svitolina cu 3-6, 7-6, 6-0.

Simona Halep revine fantastic si se califica in semifinale la Roland Garros

In semifinale, Simona Halep o va intalni joi pe cehoaica Karolina Pliskova (locul 2 WTA), cu care s-a mai intalnit pana acum de cinci ori.

Semifinala dintre cele doua se va disputa joi, in jurul orei 18:00 (ora Romaniei).

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Simona Halep, interzis la Roland Garros? "Ar putea fi ignorată"
Simona Halep, interzis la Roland Garros? "Ar putea fi ignorată"
Clasamentul nu îi permite Simonei Halep să se înscrie la Roland Garros, așa că singura șansă a ei ar fi să primească un wild-card. Simona Halep se pregătește pentru turneul de la...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Simona Halep Roland Garros, #Simona Halep Elina Svitolina , #Roland Garros