Cristian Tudor Popescu explica greselile facute de Simona Halep in finala cu Serena Williams

Luni, 24 August 2015, ora 10:29
8033 citiri
Cristian Tudor Popescu explica greselile facute de Simona Halep in finala cu Serena Williams
Foto: Twitter/ W&S Open

Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti romani si un apreciat comentator de tenis, a explicat care au fost greselile comise de Simona Halep in finala cu Serena Williams de la Cincinnati.

Ziaristul este de parere ca Simona ar fi trebuit sa atace mai mult si sa isi asume mai multe riscuri, chiar cu riscul unei infrangeri mult mai drastice.

Acesta il da ca exemplu pe Roger Federer, care a reusit sa se impuna in intrecerea masculina de la Cincinnati in fata liderului ATP, Novak Djokovici.

"Federer a facut ce asteptam de la Simona. Un singur lucru as avea sa-i reprosez Simonei: ca n-a pierdut, eventual, cu 0-6, 1-6.

Ce vreau sa spun? Nimic altceva decat ca nu a atacat destul, nu a riscat mai mult, nu a incercat mai insistent sa preia initiativa. A ales un tip de joc mediu, cu prea multe mingi trimise in zona centrala, de unde Serena a deschis terenul aproape intotdeauna, atacand si inghesuind-o. Nimeni nu putea garanta ca jucand asa, Simona nu ar fi pierdut, poate, mult mai categoric decat 3-6, 6-7, dar, daca mergea, cred ca era singura sansa de a o invinge pe Williams.

Altfel, rezultatul acestei finale de la Cincinnati nu a depins de Simona.

Serviciul Serenei Williams a fost de prea multe ori de nereturnat. A facut vreo 15 asi, dar statistica nu numara si semiasii, serviciile, multe spre 200 km/h, care au fortat-o pe Simona sa greseasca returul. In fata acestor lovituri imparabile din faza fixa nu te ajuta nici tehnica, nici tactica, nici vointa.

De cate ori Halep reusea sa echilibreze jocul, prinzand cateva lovituri decisive, Williams apasa pe serviciu si facea si cate 3 puncte consecutiv. Iar atacurile puternice si la risc ale americancei parca au intimidat-o pe Simona", a scris pe Facebook Cristian Tudor Popescu.

Discurs sincer al Simonei Halep: Cum o poate invinge pe Serena Williams si de ce a pierdut finala

O parte a analizei facuta de jurnalist a fost recunoscuta chiar de catre proaspatul numar 2 WTA, care a precizat insa ca este foarte greu iti poti impune jocul in fata Serenei.

Simona Halep a pierdut, duminica seara, finala turneului WTA de la Cincinnati, fiind invinsa de Serena Williams cu scorul de 3-6, 6-7 (5).

Simona Halep, invinsa de Serena Williams in finala de la Cincinnati

Pentru performanta din Statele Unite, Simona va primi 585 de puncte in clasamentul mondial si un cec in valoare de 240.500 de dolari.

Parcursul impresionant din Ohio a dus-o pe Halep pe locul secund in clasamentul WTA, ea depasind-o pe Maria Sharapova.

M.D.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Simona Halep Serena Williams Cincinnati, #Cristian Tudor Popescu Halep Serena, #Halep invinsa Serena Williams , #Serena Williams