2016 a fost un an slab pentru Simona Halep

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 14:37
3691 citiri
2016 a fost un an slab pentru Simona Halep

Simona Halep va incepe saptamana viitoare noul sezon din tenis, insa va propun ca acum sa analizam pe scurt anul 2016. Unul slab pentru sportiva noastra, in opinia mea.

Romanca a inceput sezonul 2016 cu stangul, cu un esec usturator la Australian Open, si l-a continuat in aceeasi nota, cu o balbaiala cu accente penibile despre operatia la nas care de la absolut necesara pentru performanta a devenit in cateva saptamani facultativa si chiar inoportuna.

Din punct de vedere al rezultatelor, Halep se poate mandri cu numai trei turnee castigate - unul important, cel de la Madrid, unul de nivel mediu, cel de la Montreal, si unul destul de slab, cel de la Bucuresti. In ceea ce priveste turneele de Grand Slam, acestea au fost ratate cu brio.

Sigur, poate cel mai important succes din acest sezon ramane prezenta constanta in Top 5 WTA, Simona reusind sa faca parte din elita tenisului feminin de aproape trei ani.

Dar, privind detasat situatia romancei, 2016 nu poate fi in niciun caz un an bun din punct de vedere al rezultatelor sportive.

Si aici cred ca ar trebui sa vorbim despre o problema mare pe care o are Simona. In ultimii ani s-a vorbit si s-a scris mult despre pasul pe care aceasta trebuie sa il faca pana la marea performanta. Toti specialistii sunt de acord ca ea este acolo sus, ca e una dintre cele mai bune, insa parca ii lipseste ceva.

Sunt insa deja doi ani si chiar mai bine de cand avem parte de acest discurs si incep sa ma indoiesc ca este vorba doar despre un mic pas.

Halep este o tenismena care se mentine in Top 5 WTA de ani de zile, deci problema constantei nu se mai poate pune acum. Ba chiar poate chiar aceasta constanta nu atat in rezultate, cat in acumularea de puncte, o face pe Simona vulnerabila.

Ea nu poate fi comparata, evident, cu Serena sau Sharapova, tenismene care reusesc sa isi domine adversarele cat se poate de clar. Insa, din pacate pentru ea si pentru noi, nu este nici o Kvitova, o Muguruza, o Li Na, o Azarenka, o Pennetta, o Bartoli si asa mai departe. Adica nu este o sportiva capabila sa castige Grand Slamul.

Si aici nu vad o legatura cu stilul de joc, cat una cu mentalitatea. Daca va uitati la sportivele enumerate mai sus, niciuna dintre ele, in anul sau anii de gratie, nu a pus presiune asupra ei. Fiecare avea sau are discursul de jucatoare de top, dar niciuna nu a vorbit despre castigarea titlurilor majore. Iar aceasta relaxare s-a vazut si in jocul lor.

Asa cum am tot scris de-a lungul timpului, cred in continuare ca marea problema a Simonei este una mentala. Independent de vointa ei, se blocheaza pur si simplu in momentele importante. Si nu este vorba despre lipsa mentalitatii de invingator, cat mai mult de teama de succes, una care vine din subconstient si care nu stiu daca poate fi controlata.

Cred sincer ca, daca Simona va castiga un turneu de Grand Slam in urmatorii doi ani, la o varsta inca optima pentru marea performanta, se va descatusa si va deveni un reper pentru tenisul european. Daca insa va continua in aceeasi nota, ma tem ca isi va incheia cariera doar ca "former No.2 WTA". Si ar fi tare pacat pentru talentul ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Halep rezultate 2016, #Simona Halep tenis rezultate, #Halep tenis 2016 , #stiri Simona Halep