Cat timp ar putea lipsi Simona Halep dupa ce-a fost diagnosticata cu hernie de disc

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 15:59
15437 citiri
Cat timp ar putea lipsi Simona Halep dupa ce-a fost diagnosticata cu hernie de disc
Foto: Instagram/Simona Halep

Simona Halep a fost diagnosticata cu hernie de disc, iar sansele ca tenismena noastra sa mai evolueze in acest an sunt extrem de mici.

Astfel, ocupanta locului 1 in clasamentul WTA nu va risca sa se duca la Moscova, la turneul programat in perioada 15-20 octombrie, si doar printr-o minune am putea s-o vedem la Turneul Campioanelor (21-28 octombrie).

Daca nu va fi nevoie de operatie, Simona va avea cu siguranta nevoie de un repaus de cateva saptamani bune.

In cazul in care va fi totusi nevoie de interventia chirurgicala, atunci perioada de recuperare se va extinde catre doua sau chiar trei luni, cum a fost cazul lui Andy Murray, in urma cu ceva ani.

Si capitanul nationalei Romaniei, Vlad Chiriches, a avut mari bataie de cap din cauza unei hernii de disc, care l-a tinut pe bara mult timp in primul sau sezon la Tottenham Hotspur.

"Hernia de disc poate fi o accidentare serioasa, stiu din propria experienta. Cred ca a fost foarte greu pentru Simona sa joace tenis in ultimele saptamani", spune Christopher Clarey, jurnalist la New York Times.

Simona Halep a anuntat, marti dupa amiaza, ca are hernie de disc, dupa ce a fost supusa unui RMN.

Tenismena noastra a mai anuntat ca urmeaza sa se consulte in zilele urmatoare cu doctorii si abia apoi va cunoaste perioada in care nu va putea juca tenis.

Din cauza durerilor la spate, Simona a pierdut in primul tur la Wuhan, iar in runda inaugurala la Beijing s-a vazut nevoita sa abandoneze.

Ce e hernia de disc

Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica ce se caracterizeaza prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul maduvei spinarii si coloanei vertebrale, ceea ce clinic se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense in zona respectiva. Aceasta afectiune apare in momentul in care o parte sau intregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros a discului intervertebral, scrie sfatulmedicului.ro.

Hernia este de cele mai multe ori posterioara si ipsilaterala (de aceeasi parte) defectului.

Discul intervertebral este localizat, conform denumirii, intre corpurile vertebrale. El are rolul de a absorbi undele de soc la care este supusa coloana in timpul miscarilor bruste pe care le efectuam, in timpul activitatilor fizice intense.

Discul intervertebral are o zona centrala compusa dintr-o substanta de consistenta unui gel, numita nucleu pulpos, care este inconjurat de o capsula fibroasa, inelul fibros. Aceasta structura este tinuta fixa la locul ei printr-un ligament foarte puternic, ligamentul anterior longitudinal (care este localizat anterior coloanei corpurilor vertebrale) si de ligamentul longitudinal posterior (localizat posterior de corpurile vertebrale) . Pe langa aceste doua ligamente, structurile sunt tinute fixe si prin muschii paravertebrali.

Hernia poate sa apara la orice nivel al discurilor intervertebrale, insa cele mai frecvente doua localizari sunt reprezentate de discurile lombare si cele cervicale. Hernia discala lombara este cea care determina majoritatea durerilor cronice de spate (lumbago) precum si dureri care iradiaza in membrul inferior (sciatica) . Hernia lombara este mult mai frecventa decat cea cervicala, si apare in special la nivelul L5- S1. Se pare ca in aceasta zona ligamentele sunt mai putin rezistente si mult mai subtiri.

Frecventa de aparitie a acestei afectiuni este relativ crescuta, variind intre 1- 10% din populatia adulta. Cel mai afectat grup este cel cu varsta intre 25- 45 de ani.

I.G.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Simona Halep hernie disc, #Simona Halep perioada absenta , #stiri Simona Halep