Cauzele prabusirii Simonei Halep - Ce se intampla cu sportiva noastra - Interviu

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 07:16
17299 citiri
Cauzele prabusirii Simonei Halep - Ce se intampla cu sportiva noastra - Interviu
Foto: fedcup.com

Cu doar doua victorii in cele trei turnee la care a participat in acest sezon, Simona Halep are un start foarte slab de sezon. A fost eliminata inca din primul meci la ultimele doua competitii si semnele de intrebare referitoare la starea in care se afla se inmultesc.

Pentru a afla care sunt cauzele prabusirii sportivei noastre, Ziare.com a stat de vorba cu Ciprian Porumb, fostul capitan nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei.

Acesta a mentionat ca a sesizat ca bratul Simonei Halep a inceput sa "tremure" din cauza tensiunii ce a aparut pe fondul lipsei de rezultate.

De asemenea, Porumb a opinat ca absenta lui Darren Cahill de la Dubai si presiunea tot mai mare au contat in esecul Simonei. El a mentionat insa ca este convins ca Simona va reusi sa-si revina.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ciprian Porumb:

Ce se intampla cu Simona Halep in ultima perioada?

Din punctul meu de vedere este o chestiune de moment. Rezultatele mai slabe te aduc intr-o oarecare stare de tensiune. Am vazut-o la Cluj si are o tensiune in brat. Nu mai loveste exact din cauza acestei tensiuni. Insa totul este o chestiune de timp. Partea buna este ca o vad relaxata, ca ia tenisul ca atare, atat cu victorii cat si cu infrangeri.

Are momente in care conduce, este la carma jocului, dar apoi se prabuseste din senin. Care ar fi cauza?

Este si putina presiune pe umerii ei. Oricum, in cazul de fata, sa joci cu Ana Ivanovici direct in turul doi nu este deloc usor, mai ales ca nu era un turneu foarte important. Trebuie tinut cont ca Ana Ivanovici este un fost numar unu mondial. La Dubai nici tabloul nu a fost de partea Simonei, daca pot spune asa.

Oricum, eu cred ca va conta foarte mult meciul de la Fed Cup cu Germania. Se va intoarce la Cluj, va recapata incredere, iar apoi va fi gata pentru sezonul de zgura si, implicit, pentru Roland Garros.

M-am uitat pe o statistica si anul trecut, incepand cu turneul de la Miami a reusit sa-si apere doar 460 de puncte pana la finalul lui 2015, din cele 3.620 de puncte castigate in 2014 in acest interval...

Da, este o presiune in plus sa-ti aperi punctele, insa nu trebuie sa uitam ca ea a aparut relativ de curand in elita tenisului si cred ca mai are nevoie de timp pentru a capata experienta. Peste un an va gestiona mai bine aceste momente.

A contat ca nu l-a avut alaturi pe Darren Cahill la Dubai?

Cred ca da. Este importanta comunicarea cu antrenorul in timpul turneelor. El te cunoaste, stie ce sa-ti spuna. E bine sa ai pe cineva alaturi cu care sa vorbesti. Ma bucur totusi ca a continuat colaborarea cu el, chiar daca momentan nu mai sunt aceleasi rezultate.

Este acesta cel mai dificil moment din cariera Simonei?

S-ar putea zice si asa, dar sunt sigur ca a trecut prin clipe foarte dificile si cand era junioare. Atunci au fost momente si mai dificile. Oricum, sa nu uitam ca este locul 4 in lume, jucatoarele o respecta. Dar nu este usor sa joci saptamana de saptamana cu cele mai bune jucatoare din lume si sa ajungi in fazele superioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Simona Halep eliminata Dubai, #Simona Halep Ciprian Porumb , #stiri Simona Halep